DSS podržala DF: Sudski proces je farsa za zastrašivanje Srba u Crnoj Gori

„Režim Mila Đukanovića, koji je korumpiran, koji je spreman da pravi takvu farsu, je vjerovatno spreman da ide i dalje od toga i osudi te ljude“, naveo je predsjednik DSS-a Miloš Jovanović
153 pregleda 7 komentar(a)
DF pres, Foto: Screenshot (Facebook)
DF pres, Foto: Screenshot (Facebook)
Ažurirano: 14.11.2017. 12:14h

Sudski proces protiv lidera Demokratskog fronta (DF) montiran je i služi da se zastraše Srbi u Crnoj Gori, smatraju u Demokratskoj stranci Srbije (DSS).

„Došli smo da damo apsolutnu podršku našoj braći iz DF-a, Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i svim nevinim i na pravdi boga optuženim ljudima za državni udar“, saopštio je predsjednik DSS-a, Miloš Jovanović na današnjoj konferenciji za medije DF-a.

Kako je ocijenio, sudski proces protiv lidera DF-a najobičnija je farsa.

To je, kako smatra Jovanović, izmontirani proces koji služi da se zastraše Srbi u Crnoj Gori.

„Režim Mila Đukanovića, koji je korumpiran, koji je spreman da pravi takvu farsu, je vjerovatno spreman da ide i dalje od toga i osudi te ljude“, naveo je Jovanović.

On je rekao da se u Beogradu o ovom procesu ništa ne čuje.

„Kada se vratimo u Beograd, nećemo propustiti nijednu priliku da o ovome govorimo“, poručio je Jovanović.

Predsjednik Političkog savjeta DSS-a, Miloš Ković, kazao je da će učiniti sve da se sazna za „ovu sramotu koja se dešava u Crnoj Gori“.

Kako je rekao, ne može da se izoluje stanje u Srbiji ili Crnoj Gori od onoga što se dešava u regionu.

Ković je naveo da ono što se dešđava u Crnoj Gori ima direktne posljedice na ono što se dešava u Srbiji.

„Nije ovo velikosprska priča, ovo je vođenje brige o Srbima. Srpska priča mora biti regionalna“, zaključio je Ković.

Lider Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, zahvalio je DSS-u na podršci, navodeći da dvije partije izgrađuju novi odnos koji ima dobre temelje koje su postavili njihovi osnivači.

On je ponovo pozvao kolege iz opozicije da „ipak prate one dobre procjene koje ima DF“.

„Tu prvenstveno mislim na predsjedničke izbore koji nam dolaze, na akciju koja treba da uslijedi na trgovima i ulicama, ne samo Podgorice, nego i u svim gradovima u Crnoj Gori kako bi protestima prisilili režim da izađe u susret demokratskim zahtjevima opozicije“, rekao je Mandić.

Na pitanje da li misli da će mu pismo ministra inostranih poslova Rusije, Sergeja Lavrova, odmoći ili pomoći, Mandić je odgovorio da cilj pisma nije bio u funkciji pomaganja ili odmaganja bilo kakvih sudskih procesa, ali je, kako smatra, sigurno bilo u funkciji otkrivanja istine.

Bonus video: