Predsjedništvo BS: Krenuti u pripremu vanrednih parlamentarnih izbora, CG potrebna nova vlada

"Svi pokazatelji jasno ukazuju da aktuelna Vlada nije odgovorila zadatku"

11580 pregleda 97 reakcija 39 komentar(a)
Predsjedništvo BS, Foto: Bošnjačka stranka
Predsjedništvo BS, Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka (BS) poziva sve političke subjekte da se odmah krene u pripremu vanrednih parlamentarnih izbora i da se kroz dijalog dođe do potrebne većine za usvajanje izbornih zakona, saopštilo je danas Predsjedništvo BS.

Iz Predsjedništva BS je saopšteno da je u nedjelju u Petnjici održalo prvu sjednicu novog saziva je kojom je predsjedavao predsjednik stranke Ervin Ibrahimović, a razgovarano je o pripremama za lokalne izbore u Petnjici, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

U saopštenju se navodi da je konstatovano da su netransparentnost i nesnalaženje Vlade Crne Gore, nešto što zabrinjava sve građane.

"Svi pokazatelji jasno ukazuju da aktuelna Vlada nije odgovorila zadatku. Bošnjačka stranka poziva sve političke subjekte da se odmah krene u pripremu vanrednih parlamentarnih izbora i da se kroz dijalog dođe do potrebne većine za usvajanje izbornih zakona. Crnoj Gori je potrebna nova vlada, sa novim pristupom na unutrašnjem i međunarodnom planu, vlada koja će se baviti rješavanjem nagomilanih problema sa kojima se svakodnevno suočavaju građani", navodi se u saopštenju Predsjedništva BS.

U saopštenju se dodaje da je u susret lokalnim izborima u Petnjici, čije je održavanje planirano za novembar, Predsjedništvo izabralo Jasmina Ćorovića, potpredsjednika BS, za koordinatora u ovoj opštini.

"Lokalni izbori u Petnjici predstavljaju važan politički trenutak za sve građane Petnjice i brojnu dijasporu. Bošnjačka stranka je spremna da kao i do sada sasluša sve zahtjeve građana Petnjice i sve ono što je od vitalnog interesa za ovu opštinu. U tom smislu, kroz ponuđeni program, Bošnjačka stranka očekuje podršku građana i dobar rezultat, kako bi na taj način bila nezaobilazan činilac buduće vlasti u ovoj opštini", kazali su iz Predsjedništva BS.

Na sjednici je, kako se navodi u saopštenju, razgovarano i o susretima Ibrahimovića sa ambasadorkama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, kao i aktivnostima njegovih saradnika sa predstavnicima dijaspore.

Bonus video: