Kotor: Prijave zbog odbjeglog odbornika

Knežević objavio informaciju o “uplivu ANB u promjenu izborne volje u Kotoru”, ali nije objasnio šta je u pitanju

20593 pregleda 69 reakcija 2 komentar(a)
Pisao Abazoviću: Knežević (lijevo) na sjednici Odbora za bezbjednost (arhiva), Foto: SAVO PRELEVIC
Pisao Abazoviću: Knežević (lijevo) na sjednici Odbora za bezbjednost (arhiva), Foto: SAVO PRELEVIC

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore Milan Knežević (DNP) saopštio je da je informisao potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića o “neprimjerenom uplivu Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) u prekrajanje izborne volje građana Kotora”.

Knežević je infomaciju objavio na Twiteru i nije iznosio druge detalje. Abazović je potvrdio Vijestima da je informisan:

“Iinformisan sam. I zahvalan sam na tome. Moj lični doživljaj je da je riječ o lokalnim političkim temama, odnosno lokalnom političkom pitanju. To pitanje ne utiče na rad službe (ANB-a) kojom upravlja (Dejan) Vukšić. Pratićemo situaciju, ali zaista ne vidim vezu između događaja u Kotoru i onoga što je profesionalni rad bilo koje službe”.

DNP je prije dva dana najavio podnošenje krivične prijave protiv predsjednika Opštinske izborne komisije u Kotoru Petra Abramovića (DPS), jer ništa nije preduzeo nakon što je bivši odbornik DNP Pavle Popović nastavio da obavlja funkciju kao nezavisni.

Potpredsjednik Vlade je potvrdio da je taj slučaj u pitanju. Milan Knežević ne odgovara na pitanja Vijesti iako je javni funkcioner.

Poslanica DNP Maja Vukićević rekla je prije dva dana da je odbornik Popović 22. jula podnio ostavku nakon čega se, kako je kazala, predomislio i zadržao odborničko mjesto.

”DNP je 23. jula, dan nakon što je Popović podnio ostavku, podnijela zahtjev OIK za popunu upražnjenog odborničkog mjesta, ali ta sjednica OIK do danas nije održana”, navela je Vukićević, prenose mediji.

Ona je podsjetila da SO Kotor nije konstatovala prestanak mandata bivšem kolegi i najavila prijave protiv Abramovića i ostalih odgovornih. Sjednica loklanog parlamentar početkom avgusta nije održana jer se nije pojavio dio odbornika DF-a.

Bonus video: