DF: Krivokapić zloupotrebljava pobjedu, ne odvaja se od Đukanovića

"Nas optužuje za saradnju sa DPS-om, a on to čini svakodnevno", naveli su iz DF-a

17183 pregleda 68 reakcija 68 komentar(a)
Lideri DF-a (arhiva), Foto: Luka Zeković
Lideri DF-a (arhiva), Foto: Luka Zeković

Demokratski front (DF) pozvao je premijera Zdravka Krivokapića da javno iznese koji su to poslanici ili neko iz tog političkog saveza, koji su, kako on tvrdi, pregovarali sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

"DF je simbol otpora DPS-u. Mi smo ti koji su vodili antirežimsku borbu dok je on posmatrao iz udobne režimske fotelje, a sad zloupotrebljava pobjedu od 30. avgusta, ne odvajajući se od Mila Đukanovića. Nas optužuje za saradnju sa DPS-om, a on to čini svakodnevno", navodi se u reagovanju DF-a.

Iz tog političkog saveza ocijenili su i da se ime pokojnog mitropolita crnogorsko-primorskog sve češće zloupotrebljava u "dnevnopolitikantske svhr".

"Dan prije predaje poslaničke liste na izborima 2020. godine, Gojko Perović je saopštio Andriji Mandiću da će povući Zdravka Krivokapića sa poslaničke liste ukoliko mu ne omogućimo da se promijeni prvobitno postignuti dogovor i Krivokapić sa još nekoliko svojih poslaničkih kandidata formira posebnu grupu građana na zajedničkoj izbornoj listi, kako bi nakon izbora imali mogućnost formiranja posebnog poslaničkog kluba. Perović je dobio jasan odgovor da na to ne pristajemo i očigledno je on pokrenuo operaciju 'povlačenja'. To je onaj trenutak o kome govori Krivokapić, ne pojašnjavajući kako je do toga došlo. Nakon toga su Milan Knežević i Marko Milačić pošli kod mitropolita Amfilohija kako bi zaustavili taj Perovićev naum i objasnili kakav smo mi to dogovor postigli i ko želi na ovako nedozvoljen način da ga mijenja", navode iz DF-a.

Tom prilikom, kako tvrde, Knežević i Milačić su zamolili Amfilohija da pozove Krivokapića i zatraži od njega da ostane na poslaničkoj listi, "poštujući ono što smo ranije dogovorili".

"I mi bismo, da smo kao Zdravko Krivokapić, mogli sada reći šta nam je tom prilikom Mitropolit rekao o ovom naknadnom mijenjanju postignutog dogovora od strane Gojka Perovića, ali nećemo to da radimo. Na laži se može odgovoriti jedino činjenicama. U tom pravcu je i ovo naše pojašnjenje, kao što je i ono o bilbordima zahvalnosti. Ono što smo kazali je jedina istina. Uostalom, vlada Zdravka Krivokapića i njegovi najbliži saradnici zaista drže određeni tempo, a to je kontinuitet laži i izmišljotina", zaključili su iz DF-a.

Bonus video: