Demokrate: Vučić i dalje plasira neistine i lažne spinove o "antisrpskoj" rezoluciji

Iz Demokrata poručuju da Crna Gora u svakom pogledu želi najbolje i najbliže odnose sa Srbijom i zvaničnim Beogradom, ali da je za to potrebna volja obje strane, te da "ovakvi istupi predsjednika Vučića" tome ne doprinose

22839 pregleda 264 reakcija 74 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Rezilucija o genocidu u Srebrenici, koju je donijela Skupština Crne Gore, na mnogo bolji način štiti interese srpskog naroda od Deklaracije o Srebrenici koju je donijela Narodna skupština Republike Srbije prije 11 godina, poručili su iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su reagovali na navode predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je ocijenio da je crnogorski parlament proglasio srpski narod genocidnim, što, kako ukazuju iz Demokrata, nije istina.

"Uvaženi predsjednik nama prijateljske države Srbije nažalost ni ovog puta ne govori istinu. Zbog čega Aleksandar Vučić u toliko širokom luku zaobilazi istinu i uporno predstavlja stvari kako ih predstavlja, to je na njemu da objasni, ali glede Razolucije koju je usvojila Skupština Crne Gore stvari stoje u potpunosti drugačije. Odredbe te, kako se lažno spinuje 'antisrpske', rezolucije najjasnije govore kako srpski narod niti može biti kriv, niti postoji kolektivna odgovornost, a takođe decidno kazuje da ni jedan narod ne može biti genocidan ili zločinački. Sigurni smo da to predsjednik Vučić, kao nekada briljantan student pravnog fakulteta, nije propustio da uoči, pa nas uveliko čudi zbog čega i dalje plasira neistine", saopštili su iz Demokrata.

Dokument koji su Demokrate poslale uz saopštenje
Dokument koji su Demokrate poslale uz saopštenjefoto: Demokrate

Kazali su da ih zbog toga čudi upotreba termina "ponižavanje", posebno imajući u obzir sličan dokument na istu temu koji je usvojila Narodna Skupština Srbije, a u kojem se ni na jedan način ne dementuje kolektivna odgovornost, niti pominje to da ni jedan narod ne može biti gencoidan.

Pažnji predsjednika Srbije, smatraju u Demokratskoj Crnoj Gori, sigurno nije promakla ni činjenica da se pomenutom Rezolucijom jasno osuđuju svi zločini počinjeni na teritoriji bivše SFR Jugoslavije, ma koja strana da ih je počinila.

Iz Demokrata poručuju da Crna Gora u svakom pogledu želi najbolje i najbliže odnose sa Srbijom i zvaničnim Beogradom, ali da je za to potrebna volja obje strane, te da "ovakvi istupi predsjednika Vučića" tome ne doprinose.

"Da li predsjednik Vučić, kako mnogi već odavno tvrde, želi ponovo da politički reaktuelizuje svog dugogodišnjeg prijatelja predsjednika Crne Gore, ili samo da doda 'gorivo' na ionako zategnutu situaciju, najbolje je pitati njega. Ono što mi sa sigurnošću možemo reći jeste da ovo nije put za popravljanje i građenje odnosa dvije najbliže zemlje", navodi se u reagovanju.

Bonus video: