Krivokapić ambasadoru Kipra: Odnos prema duhovnosti u našim državama nije izgubio na snazi

"Mi jesmo mali, ali imamo zajednički osjećaj da treba da budemo dostojanstveni i veliki", rekao je Krivokapić

9172 pregleda 9 komentar(a)
Teofilaktu i Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Teofilaktu i Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

U vremenu možda i pretjeranog materijalizma, odnos prema duhovnosti u našim državama nije izgubio na snazi, saopštio je danas predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić na sastanku sa novoimenovanim, nerezidentnim ambasadorom Kipra u Crnoj Gori, Dimitriosom Teofilaktuom.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da je "Krivokapić izrazio zadovoljstvo što već nakon mjesec od stupanja na novu dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Teofilaktua, ima priliku da se sa njim i sastane, što uliva nadu da će se prijateljski odnosi između dvije male, slične mediteranske države osnažiti i produbiti".

"U vremenu možda i pretjeranog materijalizma, odnos prema duhovnosti u našim državama nije izgubio na snazi. Mi jesmo mali, ali imamo zajednički osjećaj da treba da budemo dostojanstveni i veliki", rekao je Krivokapić.

U saopštenju se navodi da je predsjednik Vlade zahvalio je ambasadoru na podršci koju je Kipar pružao Crnoj Gori na njenom dosadašnjem evropskom integrativnom putu, ističući da postoje svi potrebni uslovi da dođe do inteziviranja, kako političkog dijaloga između dvije zemlje na visokom i najvišem diplomatskom nivou, tako i do daljeg razvoja ekonomskih odnosa u svim oblastima.

"Iznenađujuće je skromna naša dosadašnja privredna saradnja. Moramo u budućem periodu da pokažemo više truda. Crna Gora želi da svoju ekonomiju bezrezervno prilagodi životnoj sredini“, poručio je Krivokapić.

Iz Vlade su kazali da je "Teofilaktu iskazao radost što je otpočeo diplomatsku misiju u državi čiji građani baštine slične vrijednosti, te da ima za cilj da unaprijedi partnerske odnose dvije prijateljske države".

"Radujem se saradnji sa Vama i sa Vašom Vladom kako bi unapređivali dobre postojeće odnose. Zasigurno, imamo prostora da inteziviramo saradnju u oblasti turizma, ali i za investiranje i u druge, ekonomski održive projekte", poručio je Teofilaktu.

On je kazao i da će dalja ekspertska i diplomatska podrška Kipra Crnoj Gori u toku pristupnih pregovora biti nesumnjiva i da se nada da će Crna Gora postati sljedeća članica Evropske unije (EU) u najskorijoj budućnosti.

Bonus video: