Krapović: Kada će DPS prestati da ćuti i krije dokaze o Belivuku?

" Pod čijom je to prismotrom bio Belivuk 24/7, i kada će javnost da vidi izvještaje inspektora zaduženih za nadzor? Da li su tačni navodi da su određene strukture unutar Uprave Policije i ANB-a bile u kontakntu sa kriminalcima putem aplikacije "Skaj", koja je poznata kao mreža koju koriste kriminalci"

2702 pregleda 10 komentar(a)
Krapović, Foto: Demokratska Crna Gora
Krapović, Foto: Demokratska Crna Gora

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović saopštio je da kako dani odmiču od objave informacije da je klan Veljka Belivuka ubijao u Crnoj Gori, da su tako uprkos više puta ponovljenim pitanjima "DPS i Zoran Lazović sve tiši i tiši".

"I gluvi i nijemi, ukoliko izuzmemo najaktivnije moguće pokušaje da se povodom ustoličenja Mitropolita crnogorsko-primorskog izazovu tenzije", navodi Krapović.

Kako je kazao, nakon što je crnogorska javnost upoznata sa činjenicom da je policija podnijela krivičnu prijavu SDT-u protiv ozloglašenih ubica Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i više drugih lica zbog osnovane sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju, kao i sumnje da su izvršili krivično djelo teško ubistvo i teško ubistvo putem pomaganja na teritoriji Crne Gore, "obaveza je da opet postavimo nekoliko pitanja nadležnim državnim organima i bivšem rukovodstvu Policije i ANB, koji se izgleda služi nemuštim jezikom pa ne razumije pitanja koja interesuju crnogorsku javnost".

"Kada će DPS prestati da ćuti i krije dokaze o Belivuku, pokrivajući tako njihovog partijskog specijalca Lazovića? Kada će Lazović preuzeti odgovornost i prezentovati nam službene izvještaje koji govore o načinu i metodima nadzora Belivuka za koji je lično garantovao? Po čijem nalogu je Belivuk svirepo djelovao u Crnoj Gori, i zašto je Lazović tako zdušno tvrdio da nema opasnosti od ovog kriminalnog klana? Pod čijom je to prismotrom bio Belivuk 24/7, i kada će javnost da vidi izvještaje inspektora zaduženih za nadzor? Da li su tačni navodi da su određene strukture unutar Uprave Policije i ANB-a bile u kontakntu sa kriminalcima putem aplikacije "Skaj", koja je poznata kao mreža koju koriste kriminalci", pitao je Krapović.

Dodaje da je prošlo pet dana od objave SDT-a koja govori o djelovanju najmonstruoznijeg mafijaškog ubice kojeg je Balkan vidio.

"Pet dana je prošlo od događaja koji najdirektnije negira svaku tvrdnju vašeg specijalca Lazovića. Pet dana je prošlo od objave koja bi u svakom normalnom društvu bila tema broj jedan i prioritet nad priotritetima za sve društvene činioce, od stranaka, preko medija do savjesnih pojedinaca. Koliko još planirate da ćutite", zaključio je Krapović

Bonus video: