Erdogan 28. avgusta u Crnoj Gori

Ministar Radulović u Kijevu razgovarao sa šefom turske diplomatije Mevlutom Čavušogluom

18836 pregleda 348 reakcija 46 komentar(a)
Čavušoglu i Radulović, Foto: MVP
Čavušoglu i Radulović, Foto: MVP

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan posjetiće Crnu Goru 28. avgusta, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

O tome je, kako se navodi, razgovarano tokom bilateralnog susreta ministra Đorđa Radulovića sa šefom turske diplomatije Mevlutom Čavušogluom u Kijevu.

Radulović je u Kijevu prisustvovao samitu koji je organizovan povodom uspostavljanja Krimske platforme, a na kojem su bili i predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel, generalna sekretarka Savjeta Evrope Marija Pejčinović Burić, predsjednici, premijeri i ministri iz 33 države, kao i predstavnici EU i NATO - ukupno 46 delegacija.

Radulović je turskom kolegi prenio izraze saučešća povodom poplava i požara koji su zadesili Tursku. "Šefovi diplomatija su istakli zadovoljstvo kontinuitetom političkog dijaloga na visokom i radnom nivou, što je potvrđeno tokom posjete ministra Radulovića Antaliji i učešća na SEECP sastanku i Antalijskom forumu", navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora, posebno je ukazano na istorijski značaj predstojeće posjete Erdogana, kao i važnost planirane posjete predsjednika turskog parlamenta. Ministri su razgovarali o daljem unaprjeđenju odnosa u oblasti ekonomije i privlačenja investicija, kao i o aktuelnim globalnim pitanjima, sa fokusom na situaciju u Avganistanu.

Potvrđujući odlične odnose između dvije države, ministar Čavušoglu je iskazao spremnost da posjeti Crnu Goru u narednom periodu, navode iz Ministarstva vanjskih poslova.

Bonus video: