Demokrate: Nama ne šefuju iz Splendida, odluke donose partijski organi

"Uskoro ćete se međusobno preskakati ko će prije do tužioca da se ponudi za svjedoka saradnika"

10731 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora je partija u kojoj šefuju organi partije, za razliku od Demokratske partije socijalista (DPS) čije se odluke donose u Splendidu.

To su, u odgovoru budvanskom odboru DPS-a, poručili iz Demokrata.

Iz DPS-a su ranije upitali poslanika Demokrata Dragana Krapovića da li zna "kojem klanu pripada posjetilac mitinga Demokrata u Budvi" Marko Ljubiša Kan.

"Kriminalci su kriminalci ne iz razloga jer je neko iz hira odlučio tako da ih zove, već što se bave kriminalom. A kriminalci iz DPS su u tome osvjedočeni čak i po mnogim priznanjima pred sudom. Po onoj staroj, ko laže taj i krade, po ko zna koji put vidimo kako kradljivci iz DPS-a lažu. Naime, na objavljenoj fotografiji nije 'skup Demokrata', već spontani protest građana protiv terora DPS-a i porodice Lazović u Budvi. Dakle, bijedno lažete jer vjerovatno sudite po samima sebi, pa mislite da svaka partija ima šefove. Za razliku od vas, kvazipartije, čije se odluke donose u Splendidu nakon čega vas Lazović samo informiše o tome šta treba raditi i koji su zaključci, u našoj partiji šefuju organi partije."

"Međutim, za vas imamo još par pitanja:

1. Šta radi poznati kriminalac Brano Mićunović na vašem predizbornom skupu u prvom redu, kao počasni gost u Sportskom mediteranskom centru Budva?

2. Da li je Zoran Lazović Veljku Belivuku predao bezbjednosni sektor, pa su mogli da rade šta hoće po Crnoj Gori?

3. Da li je bilo koji Lazović bio domaćin Belivuku tokom njegovog boravka u Crnoj Gori?

4. Da li je tim Zorana Lazovića obezbjeđivao Belivuka u našoj zemlji?

5. Odgovorite nam kako je vaš funkcioner-specijalac tvrdio da je Belivuk prijatelj Crne Gore i bezopasno lice, koje je u to vrijeme operisao po Crnoj Gori?

6. Gdje su izvještaji inspektora zaduženih za cjelodnevno praćenje i nadgledanje Belivuka tokom boravka u Crnoj Gori?

7. Kompletan bezbjednosni sektor pod vašim rukovodstvom bio je u funkciji kriminala i korupcije: jedni su čuvali leđa i asistirali Belivuku prilikom krvavih operacija, drugi su pratili i prisluškivali lidere tadašnje opozicije i vjerske velikodostojnike. Treći su Vojsku Crne Gore pretvorili u partijsku prćiju DPS-a", navodi se u reagovanju Demokrata.

Bolje i korisnije za cijelo društvo je, kako su kazali, da DPS sam počne da odgovara na ta pitanja, umjesto što pokušava "zavarati tragove" infantilnom, pričom.

"Bolje je, jer ćete se uskoro međusobno preskakati ko će prije do tužioca da se ponudi za svjedoka saradnika. Sjetite se, riječ smo vam dali da ćemo razoriti kriminal u Crnoj Gori. Javite se sami i počnite da pričate ono što građani već odavno znaju. Možda neko od vas i spasi obraz", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: