Injac: Vlada opredijeljena da intenzivira reformske procese na putu ka članstvu u EU

"Naglašavajući da je Crna Gora snažno posvećena promociji evropskih i evroatlantskih vrijednosti na Zapadnom Balkanu, kao i unapređenju regionalne saradnje, kazala je da jačanje međusobnog povjerenja i uzajamne podrške predstavlja najvažniji mehanizam za ostvarivanje stabilnosti i bezbjednosti u regionu", kaže se u saopštenju

4548 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo odbrane
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo odbrane

Crnogorska Vlada opredijeljena je da intenzivira reformske procese na putu ka članstvu u Evropskoj uniji (EU), poručila je ministarka odbrane Olivera Injac.

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da je Injac u razgovoru sa ambasadorom Kipra Dimitriosom Teofilaktuom kazala da je zadovoljna prijateljskim odnosima dvije zemlje, koji imaju potencijal za dalje jačanje.

Injac je istakla da izuzetno cijeni kontinuiranu podršku Kipra evropskoj perspektivi Crne Gore, potvrđujući odlučno opredjeljenje Vlade da intenzivira reformske procese na putu ka članstvu u EU.

"Naglašavajući da je Crna Gora snažno posvećena promociji evropskih i evroatlantskih vrijednosti na Zapadnom Balkanu, kao i unapređenju regionalne saradnje, kazala je da jačanje međusobnog povjerenja i uzajamne podrške predstavlja najvažniji mehanizam za ostvarivanje stabilnosti i bezbjednosti u regionu", kaže se u saopštenju.

Teofilaktu je, kako su naveli iz Ministarstva, ukazao na veoma značajnu ulogu Crne Gore u kontekstu regionalne bezbjednosti i stabilnosti.

On je istakao da Crna Gora ima potpunu podršku Kipra u procesu evropskih integracija i da će njegova zemlja nastaviti snažno da podržava politiku proširenja EU.

Bonus video: