Đukanović: Crna Gora podržava ostvarivanje ciljeva i interesa Kosova

Predsjednik iskazao poštovanje za doprinos kosovskog ambasadora sadržajnoj saradnji međudržavnih institucija i za njegov prepoznatljiv i pozitivan pečat djelovanja

7509 pregleda 32 reakcija 20 komentar(a)
Hisa i Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Hisa i Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Crna Gora u potpunosti podržava ostvarivanje ciljeva i interesa Kosova u kontekstu evropske i evroatlantske integracije, rekao je predsjednik Milo Đukanović prilikom oproštajne posjete kosovskog ambasadora Iljbera Hise.

Đukanović je, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, iskazao poštovanje za doprinos Hise sadržajnoj saradnji međudržavnih institucija i za njegov prepoznatljiv i pozitivan pečat djelovanja.

“Uz ocjenu o primjernim dobrosusjedskim odnosima, ponovio je važnost postizanja međudržavnog sporazuma o granici koji je naišao na odobravanje obje domaće javnosti i međunarodne zajednice”, kaže se u saopštenju.

Đukanović je pozdravio nedavno potpisivanje Memoranduma o međusobnom priznavanju isprava o osiguranju autoodgovornosti motornih vozila, čime je znatno olakšan putnički saobraćaj i promet roba i usluga.

“Ukazao je na punu podršku Crne Gore ostvarivanju ciljeva i interesa Kosova u kontekstu evropske i evroatlantske integracije i vrijednosti kojima zajednički težimo”, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Hisa je zahvalio Đukanoviću na mogućnosti da tokom svog diplomatskog mandata ostvari dobru komunikaciju kroz konkretnu saradnju.

On je kazao da visoko cijeni podršku Crne Gore integracionim aspiracijama Kosova i dobrosusjedskoj saradnji.

“Iskazano je obostrano očekivanje da će se dobri odnosi i saradnja razvijati i ubuduće uz Predsjednikove želje za dalje uspjehe u profesionalnom angažmanu ambasadora Hise”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: