komentarisao dešavanja u mcp

Davidović: Sve što je Amfilohije gradio ste degradirali

"Nemojte narod da optužujete za podjele i raskole, jer podjele u politici prave političari, a u Crkvi velikodostojnici", kazao je lider Narodnog pokreta

17019 pregleda 67 reakcija 67 komentar(a)
Davidović, Foto: Narodni pokret Crne Gore
Davidović, Foto: Narodni pokret Crne Gore

Lider Narodnog pokreta Miodrag Daka Davidović prokomentarisao je aktuelna dešavanja u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, među kojima je i smjena sveštenika Gojka Perovića sa funkcije rektora Cetinjske bogoslovije.

Ocijenio je da je degradirano "sve što je mitropolit Amfilohije gradio".

"Blokiraju me sveštenici, brišu me iz prijatelja tobože vjernici koji o vjeri i o Crkvi pojma nemaju. Šta je sljedeće, hoćete li da me isključite iz Crkve? Samo naprijed, Hrista u meni da isključite ne možete. Glas istine u meni da isključite nećete. I ne zovite me na poslušenje. Ja da gledam kako Hristovu Crkvu rastaču i ponižavaju i da ćutim, neću. Đurović vam je dostojan i nepogrešiv, a Gojko Perović nedostojan", upitao je Davidović.

Tvrdi da je Amfilohije jedino reagovao kad je sveštenstvo primilo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da prisustvuje Saboru.

"On je bio jedini koji je sačuvao dostojanstvo Crkve, jer to je skandal da neko sa strane prisustvuje Saboru. Godinama gledate kako nam izdaje i prodaje Kosovo i ćutite. Podilazite mu. Još ga i ordenjem kitite. Šta je sa Pećkim Svetosavskim Tronom? Kad ćete tamo da ustoličite patrijarha? Naravno nikad, jer ne da Vučić, iako bi vi to htjeli. Dijelite ordenje i kusom i repatom. Nema ko nije dobio orden od Crkve, a uglavnom ih dijelite izdajnicima srpske zemlje i Kosova. Sve ste Amfilohijevo uništili i degradirali, od 30 godina njegovog nasleđa sve rastočili. Amfilohije mu zabrani da dolazi u Crnu Goru, kad Amfilohije umrije vi ga dovedoste. I nemojte narod da optužujete za podjele i raskole, jer podjele u politici prave političari, a u Crkvi velikodostojnici. I ne svaljujte ovo na narod, ovo ste vi uradili i vi odgovarajte Bogu kako je ko radio", napisao je Davidović na Fejsbuku.

Preporučujemo za Vas