čestitali upravi policije i prihoda i carina

Prava: Akcija zapljene kokaina dokaz velike političke volje nove Vlade i cjelokupne vlasti

"Takođe, ovo je samo početak ovakvih i sličnih akcija, što će se tek dinamizovati kada se oslobođenoj policiji pridruži i uskoro oslobođeno Tužilaštvo", kazali su

9357 pregleda 236 reakcija 18 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Uprava policije u saradnji sa Upravom prihoda i carina ostvarili su ogroman uspjeh zapljenom više od hiljadu kilograma kokaina u Zeti, što je najveća količina te droge ikad zaplijenjena u Crnoj Gori. Radi se o tovaru vrijednom više od stotinu miliona eura na uličnom tržištu. Ovom akcijom Policija i Uprava carina su pokazali odlučnost i veliki napredak u suzbijanju trgovine drogom u Crnoj Gori, kao i s njom povezanim organizovanim kriminalom, poručili su iz Prave Crne Gore.

"Ova akcija najbolji je dokaz velike političke volje nove Vlade i cjelokupne vlasti da se Crna Gora obračuna sa organizovanim kriminalom. Takođe, ovo je samo početak ovakvih i sličnih akcija, što će se tek dinamizovati kada se oslobođenoj policiji pridruži i uskoro oslobođeno Tužilaštvo", kazali su.

Tvrde da najviši predstavnici prethodne vlasti, "koji su organizovali šverc cigareta kao državni posao devedesetih godina prošlog vijeka", nisu bili zainteresovani za jačanje kontrole na državnoj granici.

"Zato je Crna Gora tokom mandata prethodne vlasti imala premali broj zaposlenih u Upravi policije i Upravi prihoda i carina, koji su bili zaduženi za nadzor državne granice. Crna Gora je po svemu sudeći, zbog uočenih nedostataka u kontroli državne granice postala obilježena od strane kriminalaca, kao važna tačka na putu trgovine drogom u Evropi i zato se mora dodatno pojačati borba za suzbijanje trgovine drogom u Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Prava je čestitala Upravi policije i Upravi carina na ovoj velikoj akciji, "jer borba protiv prekograničnog kriminala treba da bude prioritetan cilj svih nas, da bi naši potomci mogli da odrastaju u okruženju oslobođenom od droge, kao jednog od najvećih zala današnjice".

Preporučujemo za Vas