Abazović: Kokain u vrijednosti preko 100 miliona eura, jedna desetina autoputa

"Kad god razmišljaju o temama svađalicama treba da znaju da iza svega toga stoji neki kokain, neki šverc cigara ili neka zloupotreba državnih resursa", kazao je Abazović i dodao da su podstrekači mržnje najčešći finansijeri kriminalnih grupa

47393 pregleda 838 reakcija 62 komentar(a)
Abazović, Foto: Gov.me
Abazović, Foto: Gov.me

Sve priče o tome da sektor bezbjednosti ne funkcioniše ili da nije na nivou, sve demantuju rezultati. Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala nema mafiju koju nije napao u proteklih šest mjeseci, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

On je govoreći o prethodnoj akciji kazao da je to nevjerovatan podvig crnogorske policije, te da je to najveća zapljena kokaina ikada u regionu.

Naveo je da je pronađeni kokain došao putem odakle "dolazi decenijama".

"Ta količina pronađenog kokaina je podvig za Ameriku, a ne za Crnu Goru".

Nije htio da iznosi operativne podatke vezane za koju kriminalnu grupu je vezan pronađeni kokain.

"Ovo su stvari koje građani od nas očekuju, ta droga je u vrijednosti preko 100 miliona eura, jedna desetina autoputa. To građani treba da razumiju. Kad god razmišljaju o temama svađalicama treba da znaju da iza svega toga stoji neki kokain, neki šverc cigara ili neka zloupotreba državnih resursa", kazao je Abazović i dodao da su podstrekači mržnje najčešći finansijeri kriminalnih grupa.

Dodao je da je to što se desilo u Crnoj Gori za 250 dana rada Vlade u segmentu borbe protiv kriminala "neviđeni podvig", te da u zemlji više neće biti uporišta za kriminal.

"Jesu li oni imali zaštitu države ranije procijenite sami, sada je 'gejm over'. Isto važi švercere kokaina, a očekujem da veoma brzo otkrijete i za neke druge sfere o čemu se radi, a koje nisu iz sektora visokog kriminala, kojeg mi često vezujem za šverc cigareta i drogu, ali jesu za nešto što su državni resursi", poručio je Abazović.

Bonus video: