Ni traga od sastanka parlamentarne većine 30. avgusta

Lider SNP-a Vladimir Joković "Vijestima" je rekao da nijesu dobili poziv, a nije ni GP URA

9385 pregleda 55 reakcija 18 komentar(a)
Demokrate i DF nisu saglasni oko načina prevazilaženja, Foto: SAVO PRELEVIC
Demokrate i DF nisu saglasni oko načina prevazilaženja, Foto: SAVO PRELEVIC

Sastanak parlamentarne većine, koji se očekivao 30. avgusta, vjerovatno neće biti održan, jer ga do sada još niko nije incirao.

Nakon što prethodna tri sastanka održana u junu i julu nijesu bila uspješna, funkcioner Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović predložio je početkom avgusta da novi sastanak većine bude održan 30. avgusta.

Danilović nije odgovorio na pitanja “Vijesti” da li će biti novog sastanka.

Lider SNP-a Vladimir Joković “Vijestima” je rekao da nijesu dobili poziv za sastanak 30. avgusta, niti znaju hoće li ga biti.

”Ostajemo otvoreni za sve vrste dogovora i pregovora, kako bi se što prije izašlo iz trenutne, nimalo povoljne, političke situacije”, rekao je Joković.

Iz Građanskog pokreta URA takođe su rekli da poziv nijesu dobili.

”Zasada nije bilo zvaničnog poziva ni od koga da će se taj sastanak održati 30. avgusta, kako se moglo čuti od nekih subjekata u prethodnom periodu”, kazali su za “Vijesti” iz GP URA.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević ranije je rekao da je prije bilo kakvog novog sastanka parlamentarne većine, neophodno da prvo DF i Demokrate tokom avgusta razgovaraju o ovoj i drugim temama “koje opterećuju njihove odnose”.

Demokrate i DF nijesu odgovorili da li će imati sastanak, kako bi prevazišli sporna pitanja, posebno ono koje se tiče izbor jednog člana Tužilačkog savjeta.

Većina je postigla saglasnost oko tri kandidata za TS, a Demokratama je sporan četvrti, Nikola Bulatović, jer je u slučaju “Državni udar” bio branilac jednog od lidera DF-a, Andrije Mandića.

Demokrate i DF se ne slažu oko načina prevazilaženja krize vlasti. Dok DF traži ostavku premijera Zdravka Krivokapića i formiranje potpuno nove vlade, Demokrate su protiv toga i poručuju da “neće Vladu rušiti sa DPS-om”. Demokrate i Građanski pokret URA su na prethodnim sastancima većine zastupali stav o rekonstrukciji postojeće Vlade.

Bonus video: