GI "21. maj": Nastavljena anticrnogorska mrziteljska politika

"Umjesto da zabrane ustoličenje zbog očiglednog velikosrpskog hegemonističkog i simboličkog nasrtaja na Crnu Goru prepadnuti premijer i strašljiva vlada nastavljaju da glume demokratsku vlast"

6166 pregleda 96 reakcija 66 komentar(a)
GI "21. maj"
GI "21. maj"

Jučerašnjom odlukom nacionalističkih beogradskih vlasti da se intronizacija episkopa Srpske pravoslavne crke (SPC) Joanikija ipak obavi u uzurpiranom Cetinjskom manastiru nastavljena je anticrnogorska mrziteljska politika, saopšteno je danas iz Građanske inicijative (GI) "21. maj".

"I to ovoga puta kao jeftina manipulacija kojom se ustoličenje Vučićevog velikosrbina domaćeg porijekla želi predstaviti kao skrušeni obred uz stidno prisustvo patrijarha Porfirija i sveštenstva pristiglog s raznih strana "srpskog sveta". Ovim je državna crkva Srbije pod firmom tzv. ustupka i uz nesumnjivo Vučićevo pokroviteljstvo još jednom pokazala što misli o servilnoj crnogorskoj vlasti i njenom tragikomičnom trijumviratu. Manji od makova zrna, Krivokapić, Bečić i Abazović za sada su odahnuli jer će se ustoličenje navodno poluskriveno obaviti ali su se potrudili da "oslobođena" TVCG to nekako nadoknadi putem direktnog tv prenosa", ističe se u saopštenju GI "21. maj" koje potpisuju predsjednik Savjeta Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović irogramski koordinator Rade Bojović.

U saopštenju se dodaje da se "potvrdilo da upkos brojnim javnim upozorenjima, reagovanjima ambasada iz zemalja saveznica, zahtjeva Cetinjskog parlamenta, razumljivog ogorčenja progresivne i prozapadne Crne Gore, žalosne crnogorske vlasti ipak ne smiju da se miješaju u državni posao".

"Umjesto da zabrane ustoličenje zbog očiglednog velikosrpskog hegemonističkog i simboličkog nasrtaja na Crnu Goru prepadnuti premijer i strašljiva vlada nastavljaju da glume demokratsku vlast. Pošto je to tako, crnogorska državotvorna i patriotska javnost će 5. septembra umjeti da jednako odgovori beogradskoj parapolitičkoj ckrvi kao i njenim prislužiteljima iz Podgorice", piše u saopštenju GI "21. maj".

Oni su poručili da je ustavno pravo na mirno i demokratsko okupljanje i javno iskazivanje mišljenja njihovo neotuđivo pravo.

"Pritom, očekujemo i da će "oslobođena i neutralna" TVCG dio kamera rezervisati i za direktan prenos dočeka planirane policijske intronizacije Joanikija drugog. Lijepo bi bilo da cijeli svijet vidi odgovor Cetinja i dostojne Crna Gora. Svi na Cetinje", zaključuje se u saopštenju GI "21. maj".