Krivokapić: Izjava Đukanovića potpuno ogolila inspiratora i inicijatora tenzija u Crnoj Gori

"Gdje će toga dana biti predsjednik Đukanović, najmanje je važno, ali važno je pozvati ga da prestane da izaziva i podgrijava sukobe, podjele i tenzije, i to sve, očigledno, sa ciljem da spriječi ili stavi u drugi plan borbu protiv organizovanog kriminala, koja iz dana u dan napreduje"

81899 pregleda 1522 reakcija 220 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Premijer Zdravko Kriovkapić kazao je da je izjava predsjednika Mila Đukanovića o ustoličenju Mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija potpuno je ogolila inspiratora i inicijatora tenzija u Crnoj Gori.

U reagovanju na navode Đukanovića, Krivokapić je naveo da je "najmanje važno" gdje će predsjednik države biti 5. septembra kada je planirano ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju.

"Današnja izjava predsjednika Mila Đukanovića o ustoličenju Mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija potpuno je ogolila inspiratora i inicijatora tenzija u Crnoj Gori. Apsolutno je pravo Mitropolije crnogorsko-primorske da ustoličenje Mitropolita obavi u vjekovnom sjedištu svoje Mitropolije na Cetinju i država će obezbjediti sve neophodne uslove da SPC kao najdominantija vjerska zajednica u Crnoj Gori po broju svojih vjernika, ostvari svoje Ustavom zagarantovano pravo. Gdje će toga dana biti predsjednik Đukanović, najmanje je važno, ali važno je pozvati ga da prestane da izaziva i podgrijava sukobe, podjele i tenzije, i to sve, očigledno, sa ciljem da spriječi ili stavi u drugi plan borbu protiv organizovanog kriminala, koja iz dana u dan napreduje", saopštio je Krivokapić.

Premijer je u reagovanju naveo i da ono što Đukanović, kao predsjednik Crne Gore "mora već jednom naučiti da štiti Ustav Crne Gore i ustavnu vjersku slobodu Srpske pravoslavne crkve da ustoličenje obavi onamo gdje ima svako pravo da ga obavi":

"Na Cetinju, i da jednom stane u zaštitu vjerske slobode Crkve koju je, dok je njegova partija bila na vlasti, do beskraja proganjao, a koja ga je dobro naučila šta znači biti slobodan i ustavan", navodi se u reagovanju Krivokapića.

Bonus video: