krivokapić potpisao

Vlada imenovala Nuhodžića za člana Vijeća za nacionalnu bezbjednost

U dokumentu, koji je sajtu Vlade objavljen 27. avgusta piše da je Vlada odluku donijela na osnovu Zakona o osnovama obavještajno bezbjednosnog sektora Crne Gore

20461 pregleda 38 reakcija 31 komentar(a)
Nuhodžić, Foto: Luka Zeković
Nuhodžić, Foto: Luka Zeković

Vlada Crne Gore imenovala je Mevludina Nuhodžića, zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore i poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) za člana Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

U dokumentu, koji je na sajtu Vlade objavljen 27. avgusta piše da je Vlada rješenje donijela na osnovu Zakona o osnovama obavještajno bezbjednosnog sektora Crne Gore.

Rješenje
foto: Vlada Crne Gore

"Ovo rješenje objaviće se u Službenom listu Crne Gore", piše u rješenju koje potpisuje Zdravko Krivokapić, predsjednik Vlade Crne Gore.

Nuhodzić je 23. avgusta optužio Krivokapića za kršenje zakona jer je sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu nacionalnu bezbjednost, bez upućivanja poziva zamjeniku predsjednika parlamentarnog Odbora za bezbjednost.

"Sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu nacionalnu bezbjednost, bez upućivanje poziva zamjeniku predsjednika parlamentarnog Odbora za bezbjednost je još jedan primjer kršenja zakona od strane predsjednika Vijeća - predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića. Naime, Zakonom o osnovama obavještajno bezbjednosnog sektora (Sl 28/204,31/207), u članu 8 propisano da su članovi Vijeća, pored ministara predsjednik i zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore. Navedenim zakonskim rješenjem, prepoznato je učešće predstavnika parlamenta u radu Vijeća kao jedan od mehanizama parlamentarne kontrole, rada izvršne vlasti. I do dolaska Krivokapića na čelu Vlade – dosljedno je primenjivano, o tome može svjedočiti gospođa Snežana Jonica koja je prisustvovala sjednicama Vijeća kao zamjenik predsjednik Odbora u prošlom sazivu Vlade i parlamenta. Svjedoci smo, nažalost, da premijer u kontinutetu svojim postupanjem, iskazuje nepoštovanje kako prema Skupštini tako ni prema skupštinskim tijelima", istakao je tada Nuhodžić.