"zaposlenima nisu plaćali poreze i doprinose"

Đurović: Rakočevićeva partija ostavila MA sa 160 miliona eura duga

"Poslanik Rakočević bi morao da zna da je kao rezultat tako lošeg upravljanja njegovih partijskih kolega u MA došla i zabrana od strane Agencije za zaštitu konkurencije za bilo kakvom državnom pomoći MA, a to je značilo i kraj rada kompanije"

10721 pregleda 132 reakcija 13 komentar(a)
Đurović, Foto: GP URA
Đurović, Foto: GP URA

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević je u pravu kada kaže da je ugrožena egzistencija visokoobrazovanog kadra iz Montenegro Airlinesa (MA), da su izgubljeni brend i vrijeme, ali zaboravlja da doda da je sve to izgubljeno za vrijeme vladavine njegove partije, koja je rukovodila sa MA tako dobro da je ostavila kompaniju sa 160 miliona eura duga, saopštio je danas Goran Đurović, član Borda direktora kompanije Air Montenegro i potpredsjednik Građanskog pokreta (GP) URA.

Rakočević je ranije danas poručio da će se gašenje Montenegro Airlinesa pokazati kao veoma pogrešna odluka trenutne Vlade.

"Kompaniju je njegova partija ostavila i sa izdatim državnim garancijama za avione preko 40 miliona eura, sa potpuno zapostavljenom flotom i zaposlenima kojima nisu plaćali poreze i doprinose. Poslanik Rakočević bi morao da zna da je kao rezultat tako lošeg upravljanja njegovih partijskih kolega u MA došla i zabrana od strane Agencije za zaštitu konkurencije za bilo kakvom državnom pomoći MA, a to je značilo i kraj rada kompanije. Svjesna potrebe za nacionalnom avio kompanijom nova Vlada je uradila jedini mogući potez a to je osnivanje nove avio kompanije To Montenegro, u rekordnom roku. Na ovaj način sačuvani su avioni od zaplijene zbog neplaćanja rata od strane MA i data šansa velikom broju visokokvalifovanog kadra da radi u novoj nacionalnoj kompaniji", istakao je Đurović, a saopšteno je iz GP URA.

On je dodao da je nedavno i Italija ugasila svoju nacionalnu kompaniju, "čuvenu "Alitaliju", takođe zbog velikog duga, i osnovala novu kompaniju "ITA", što prema tvrdnjama Đurovića ukazuje da je u ovim situacijama gašenje jedini model.

"To Montenegro već u prvim mjesecima svog rada, prevozom velikog broja putnika tokom turističke sezone, potvrđuje opravdanost osnivanja. Otvaranjem novih destinacija i dobrim upravljanjem, nova kompanija ima priliku da bude most građana Crne Gore sa Evropskom unijom (EU) i drugim međunarodnim adresama", zaključio je Đurović.