SNP: Najsvjetliji dan u novijoj crnogorskoj istoriji kada je srušen autokratski režim

Prema njihovim riječima, Vlada koja na ovaj način funkcioniše ne daje željene rezultate, te da vjeruju da će se u tom pravcu desiti promjene. Državi i narodu, dodaju oni, treba vlast koja će voditi ozbiljnu i odgovornu politiku i koja će da omogući bolji život građanima

13724 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

U novijoj crnogorskoj političkoj istoriji najsvjetliji dan je onaj u kome je 30. avgusta na izborima srušen autokratski režim, smatraju iz Socijalističke narodne partije.

Toga dana je, dodaju oni, demokratija zakucala i na crnogorska vrata, a Crna Gora i njeni građani su nakon skoro tri decenije osjetili slobodu.

"Suočeni sa balastom onoga što je naslijeđeno od prethodne vlasti, pokušali smo, skupa sa našim koalicionim partnerima, u mjeri mogućeg, da što prije vratimo građanima vjeru u bolje sjutra. Svjesni smo i činjenice da su očekivanja naroda velika i samim tim na novoj vlasti je velika odgovornost", saopšteno je iz ove partije.

Prema njihovim riječima, Vlada koja na ovaj način funkcioniše ne daje željene rezultate, te da vjeruju da će se u tom pravcu desiti promjene. Državi i narodu, dodaju oni, treba vlast koja će voditi ozbiljnu i odgovornu politiku i koja će da omogući bolji život građanima.

SNP ne bježi od problema, ističu oni, želi da podijeli odgovornost i da tridesetog avgusta naredne godine bude mnogo bolje nego danas.

"U tom pravcu vjerujemo da će aktuelni problemi unutar vladajuće koalicije i Vlade biti brzo riješeni te da budu usvojeni i primijenjeni svi neophodni zakoni usmjereni na nezavisnost tužilaštva i odlučniju borbu protiv kriminala i korupcije, kao i zakon o popisu i sređivanje biračkog spiska. Svakako da u tom pravcu vjerujemo u pomoć naših prijatelja iz međunarodne zajednice, jer evropski put nema alternativu", navodi se u njihovom saoopštenju.

Oni su ocijenili 30. avgusta kao Dan slobode i da će ga kao takvog uvijek doživljavati i slaviti.

Bonus video: