Abazović: Zaštićeni nacionalni interesi, tu smo da ispunimo sva obećanja

"Ovo je zemlja enormnih mogućnosti koje moramo da iskoristimo", kazao je potpredsjednik Vlade

27539 pregleda 332 reakcija 84 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Godinu dana od prve promjene vlasti na miran i demokratski način u našoj državi, može se konstatovati da je napadnuta mafija u Crnoj Gori, a rezultat od prije nekoliko dana, kada je zaplijenjeno 1.400 kilograma kokaina, što je najveća zapljena u istoriji Balkana, potvrda je da je vlast zaista krenula putem svojih obećanja, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Kazao je da su u noći parlamentarnih izbora, 30. avgusta prošle godine, obećali da "mafija neće više vladati Crnom Gorom" i da će se, ako bude do njih, zaštititi svi nacionalni interesi.

"Kada je riječ o nacionalnim interesima, sve što smo obećali je ispunjeno. Crna Gora nije ušla u promjenu svojih državnih simbola i spoljnopolitičkog kursa. Naprotiv, sačuvala je sve što je gradila godinama i stvorila dobru perspektivu da dalji reformski put traje još bolje i dinamičnije", poručio je Abazović u video obraćanju.

Rekao je da je prošlo svega godinu dana i da su pred vlašću veliki izazovi.

"Ali tu smo zajedno da ispunimo i ostala obećanja. Da vratimo vjeru u institucije sistema, napravimo bolju distribuciju pravde, povećamo životni standard i konačno budemo, svi zajedno, ponosni na rezultate u infrastrukturi, turizmu i svim sektorima koji će poboljšati život građana. Dajte da konačno fokus sa negativnih okrenemo na pozitivne teme. Ovo je zemlja enormnih mogućnosti koje moramo da iskoristimo. Živjela građanska, evropska i ekološka Crna Gora", zaključio je Abazović.

Bonus video: