Abazović: Vlada vodi prepoznatljivu dobrosusjedsku politiku

Potpredsjednik Vlade kazao da odnose Crne Gore i Kosova obilježava dobra saradnja i zajednička evropska perspektiva

3070 pregleda 6 komentar(a)
Hisa i Abazović, Foto: Sasa Matić/Vlada Crne Gore
Hisa i Abazović, Foto: Sasa Matić/Vlada Crne Gore

Budućnost Zapadnog Balkana je u Evropskoj uniji i NATO-u, a region još snažnije treba da se posveti unutrašnjim reformama koje će ga učiniti ekonomski i bezbjednosno stabilnim mjestom za život, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović tokom oproštajne posjete ambasadora Kosova Iljbera Hise.

„Aktivni doprinos regionalnoj stabilnosti, miru i dijalogu je nešto što smo obećali kada smo pobijedili na izborima. Drago mi je da godinu dana nakon istorijskih izbora mogu konstatovati da smo u tome istrajali i da je ova Vlada vodila prepoznatljivu dobrosusjedsku politiku", istakao je potpredsjednik Vlade.

Abazović je naveo, kako je saopšteno iz kabineta vicepremijera, da odnose dvije države obilježava dobra saradnja i zajednička evropska perspektiva.

Naglasio je da je u prethodnoj godini odnose dvije zemlje obilježilo potpisivanje Sporazuma o međusobnom priznavanju isprava o osiguranju autoodgovornosti motornih vozila između Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore i kosovskog Biroa osiguranja.

„Ukidanje plaćanja graničnog osiguranja, pokazalo se kao dobar potez pred aktuelnu turističku sezonu tokom koje su mnogi turisti sa Kosova posjetili Crnu Goru i Ulcinj", zaključio je Abazović.

Bonus video: