BS: Dijalog, mir i stabilnost nemaju alternativu

"Smatramo neophodnim jačanje unutrašnjeg dijaloga sa svim društvenim činiocima, isključivo unutar institucija", navodi se u saopštenju BS

10131 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Bscg.me
Ilustracija, Foto: Bscg.me

Crnoj Gori je nužno potreban dijalog, kako bi se sva goruća pitanja rješavala unutar institucija sistema, saopštili su iz Bošnjačke stranke (BS).

Oni su povodom poziva poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Duška Marković predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću da zakaže hitnu sjednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda - donošenje Rezolucije o zaustavljanju daljih podjela i očuvanju mira i stabilnosti u Crnoj Gori kazali da Dijalog, mir i stabilnost nemaju alternativu.

Istakli su da pozivaju na smirivanje tenzija, svjesni činjenice da se naše društvo nalazi u delikatnom političkom momentu, koji je dodatno otežan složenom epidemiološkom situacijom.

"U tom smislu, pozdravljamo svaku inicijativu koja doprinosi zaustavljanju daljih podjela i očuvanju mira i stabilnosti u Crnoj Gori. Ne smijemo dozvoliti da nas podignute tenzije ponovo vrate u devedesete godine. Smatramo neophodnim jačanje unutrašnjeg dijaloga sa svim društvenim činiocima, isključivo unutar institucija", navodi se u saopštenju BS.

Bošnjačka stranka će, kažu oni, nastaviti da daje doprinos jačanju demokratskih vrijednosti i podržavati očuvanje stabilnosti multietničke i građanske Crne Gore.

Bonus video: