Injac: Crna Gora teži unapređenju odbrambene saradnje sa savezničkim zemljama

Rinot je istakao značaj uloge Crne Gore u pogledu afirmacije evropske perspektive čitavog regiona Zapadnog Balkana, imajući u vidu njen napredak u procesu evropskih integracija

5401 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Odbrana.gov.me
Foto: Odbrana.gov.me

Crna Gora ima dobru bilateralnu saradnju sa Izraelom, kazala je ministarka odbrane Olivera Injac, dodajući da naša država, kao punopravna NATO članica, teži unapređenju odbrambene saradnje sa savezničkim i partnerskim zemljama.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane (MO), Injac je na sastanku sa počasnim konzulom Crne Gore u Izraelu Nimrodom Rinotom, istakla značaj aktivnosti MO i Izraela u pogledu modernizacije i unapređenja sposobnosti Vojske.

“Rinot je naglasio da Izrael ostaje pouzdan partner Crnoj Gori, uz očekivanje da će se u narednom periodu bilateralna saradnja dvije zemlje u oblasti odbrane dodatno produbiti”, saopšteno je iz Ministarstva.

Rinot je istakao značaj uloge Crne Gore u pogledu afirmacije evropske perspektive čitavog regiona Zapadnog Balkana, imajući u vidu njen napredak u procesu evropskih integracija.

“Sagovornici su se složili da Izrael i Crna Gora nastavljaju da njeguju prijateljske odnose zasnovane na međusobnom razumijevanju i solidarnosti”, navodi se u saopštenju.

Injac i Rinot su, kako su rekli iz MO, istakli da postoji prostor za dodatno razvijanje saradnje u brojnim oblastima, na čemu će obje strane predano raditi u budućem periodu.

Bonus video: