URA: Radulović od svoje savjesti bježi tobožnjom krivičnom prijavom

"Radulovićev mentor je visoki funkcioner DPS-a Petar Ivanović, o kojem takođe postoje dokazi da je dio mreže Darka Šarića", navodi seu saopštenju
94 pregleda 6 komentar(a)
URA logo, Foto: URA
URA logo, Foto: URA
Ažurirano: 12.11.2017. 15:14h

Cetinjski odbor Građanskog pokreta URA saopštio je da je Blagota Radulović "umjesto davanja preciznih odgovora Cetinjanima, od svoje savjesti bježi tobožnjom krivičnom prijavom protiv URA i već čuvenim DPS izgovorom – to su čaršijske priče."

Oni su reagovali na saopštenje u kojem kandidat za odbornika liste „Cetinje pobjeđuje – DPS – Milo Đukanović“ Blagota Radulović navodi da će podnijeti krivičnu prijau protiv GP URA.

"Kandidat kojeg DPS nudi Cetinjanima da upravlja njihovim gradom, resursima i novcem nije još odgovarao na pitanja istražnih organa što je radio na čelu firme iza koje je stajao narko klan Darka Šarića, pa misli da ne mora da odgovara ni crnogorskoj javnosti. Blagota Radulović, uzdanica cetinjskog DPS-a i saučesnik Petra Ivanovića, umjesto davanja preciznih odgovora Cetinjanima, od svoje savjesti bježi tobožnjom krivičnom prijavom protiv URA i već čuvenim DPS izgovorom – to su čaršijske priče. Koliko god Blagota Radulović i njegovi mentori pokušavali da pobjegnu od toga da su radili za narko kartel Darka Šarića, neće moći da umaknu pred činjenicama. Nije ih URA izmislila nego su dokumentovane od strane Pro­jek­ta za iz­vje­šta­va­nje o or­ga­ni­zo­va­nom kri­mi­na­lu i ko­rup­ci­ji (OC­CRP) i MANS-a. A činjenice su sljedeće: Tadašnji šef DPS-a u Budvi, Boro Lazović poklonio je u januaru 2009. zemljište od 20.000 kvadratnih metara Fudbalskog kluba Mogren firmama za koje je tvrdio da su iz Švajcarske i Francuske. Zauzvrat je trebalo da te firme sagrade stadion FK Mogren na drugoj lokaciji, a njima bi ostalo vrijedno zemljište uz obalu za gradnju stanova. Lazović je aranžman za bestidnu pljačku Budve potpisao sa dvije kompanije - Nova Star CG i Amsone Enterprises Montenegro. Nakon reakcije javnosti posao je stopiran", saopšteno je iz URA.

U saopštenju se dodaje da je Nova Star CG tada bila u vlasništvu firme Nikomat LLC iz Delavera.

"Iza nje, kako je OCCRP utvrdio, stoje Šarićeva sestra Danijela i njegov saradnik Nebojša Jestrović. Direktor kompanije Nova Star CG je bio Blagota Radulović. Radulovićev mentor je visoki funkcioner DPS-a Petar Ivanović, o kojem takođe postoje dokazi da je dio mreže Darka Šarića. Ovo su gole činjenice, a o činjenicama za Petra Ivanovića ćemo u sljedećoj rundi. Čaršijske priče ostavljamo DPS-ovim junacima koji su, kao što vidimo, otužne marionete narko i drugih klanova. Takvi “junaci” neće upravljati ni Cetinjem, ni Crnom Gorom. Ne damo!

Bonus video: