Zejak: SD će raditi na zaštiti mojkovačkih poljoprivrednika

SD će posebnu pažnju posvetiti suzbijanju nelojalne konkurencije i zaštite domaćih poljoprivrednih proizvođača, ali i kreirati i stimulativnije poreske mjere na lokalnom nivou kako bi pospješili razvoj malih i srednjih gazdinstava, kazala je Zejak
286 pregleda 3 komentar(a)
Ana Zejak, Foto: Socijaldemokrate
Ana Zejak, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 12.11.2017. 14:49h

Socijaldemokrate Mojkovca kao jedan od najvećih izazova sa kojima se suočavaju poljoprivrednici u Mojkovcu prepoznaju nesigurnost prodaje proizvoda i vraćanje uloženih sredstava, a najbolji način za rješavanje tog problema je formiranje otkupnog centra, na kojem će SD čvrsto insistirati, kazala je kandidatkinja na listi te partije u Mojkovcu, Ana Zejak.

Paralelno sa tim, ističe Zejak, SD će posebnu pažnju posvetiti suzbijanju nelojalne konkurencije i zaštite domaćih poljoprivrednih proizvođača, ali i kreirati i stimulativnije poreske mjere na lokalnom nivou kako bi pospješili razvoj malih i srednjih gazdinstava.

"Socijaldemokrate će poseban akcenat staviti na promovisanje stočarstva kao značajne poljoprivredne grane, kroz vraćanje subvencija za otkup sirovog mlijeka i stimulisanje malih i srednjih farmi, u cilju promovisanja jednog vida samozapošljavanja. Kao područje koje je bogato različitim vrstama ljekovitog bilja, u čijoj proizvodnji vidimo potencijal za razvoj, podsticaćemo uzgajanje, sakupljanje, otkup i preradu na našoj teritoriji. Izdvajaćemo veća sredstva za Agrobudžet, što bi podrazumijevalo obezbjeđivanje sadnica, subvencije u kupovini grla stoke, stručnu pomoć i pomoć pojedincima koji proizvode organsku hranu. Socijaldemokrate znaju kako na najbolji mogući način iskoristiti postojeće resurse, a Mojkovac je podneblje izuzetnog poljoprivrednog potencijala. Ljudi sa naše liste su spremni da preuzmu odgovornost i realizuju konkretna porogramska rješenja za koja se zalažemo", zaključila je Zejak.

Bonus video: