Nuhodžić predložio da se razgovara o izmještanju ili odlaganju ustoličenja

"Prihvatanje ovog prijedloga ne bi bila ničija pobjeda i ničiji poraz"

20954 pregleda 15 komentar(a)
Nuhodžić, Foto: Luka Zeković
Nuhodžić, Foto: Luka Zeković

Premijer Zdravko Krivokapić i čelnici bezbjedonosnog sektora trebaju da razgovaraju sa crkvenim poglavarima o izmještanju ili odlaganju ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, saopštio je član Vijeća za za nacionalnu bezbjednost Mevludin Nuhodžić.

Kako se navodi u saopštenju, dostavljenom iz DPS-a, Nuhodžić je rekao da mir nema cijenu i da nijedan događaj politički, vjerski ili građanski nije toliko važan da ugrozi mir.

Nuhodžić je dodao da je svima jasno da su podignute tenzije u Crnoj Gori, o čemu govori i procjena bezbjednosti nadležnih službi. Naveo je i da je neophodno naći kompromisno i mudro rješenje.

"Rekao sam da cijenim da bi premijer i čelnici iz bezbjednosnog sektora trebali da razgovaraju sa crkvenim poglavarima o izmiještanju ili odlaganju crkvenog obreda. Prihvatanje ovog prijedloga ne bi bila ničija pobjeda i ničiji poraz", kazao je Nuhodžić.

Ističe da bi to bila pobjeda odgovornosti i kapital za razgovor i dogovor u parlamentu o pomirenju.

"Tako podijeljeni smo na putu koji vodi na periferiju Evrope i na put bez perspektive", rekao je Nuhodžić. Ocijenio je da se ne smije gajiti vjerski i nacionalno podijeljeno društvo i da se iz proplosti mora izvlačiti ono što je putokaz i nauk za budućnost i poštovanje univerzalnih ljudskih prava građanske i sekularne države.

"Za državu i za vjeru ne može ništa biti iznad ljudskog života”, zaključio je Nuhodžić.

Bonus video: