Vučić čestitao Joanikiju: Srbiji je stalo do prijateljstva i najbližih odnosa sa Crnom Gorom, čiju nezavisnost poštuje

"Uoči Vašeg ustoličenja, kada stupate na tron mitropolita crnogorsko-primorskih, na tron Svetog Petra cetinjskog, preuzimajući to uzvišeno zvanje, ali i zvanje odgovorno i bremenito različitim iskušenjima, dozvolite mi da u ime građana Srbije, a naročito pravoslavnih Srba, čestitam ustoličenje"

21027 pregleda 55 reakcija 55 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je mitropolitu Joanikiju stupanje na tron mitropolita crnogorsko-primorskog.

Kako prenosi Tanjug, Vučić je u čestitki ukazao na značaj te eparhije za Srpsku pravoslavnu crkvu i istakao da je Srbiji stalo do prijateljstva i najbližih odnosa saradnje sa Crnom Gorom, čiju nezavisnost poštuje.

"Uoči Vašeg ustoličenja, kada stupate na tron mitropolita crnogorsko-primorskih, na tron Svetog Petra cetinjskog, preuzimajući to uzvišeno zvanje, ali i zvanje odgovorno i bremenito različitim iskušenjima, dozvolite mi da u ime građana Srbije, a naročito pravoslavnih Srba, čestitam ustoličenje", piše u čestitki dostavljenoj Tanjugu.

On je Joanikuju poželio da u zdravlju, "mudrosti i hrabrosti dugo i uspješno bude duhovni pastir u slavnoj Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, a u čast roda srpskog, roda Svetosavskog i roda pravoslavnog".

Ustoličenje Joanikija najavljeno je za sjutra u Cetinjskom manastiru.

Bonus video: