Demokrate: Rukovodstvo bezbjednosnog sektora da snosi odgovornost ako ne bude ustoličenja na Cetinju

Iz Kluba poslanika Demokrata su poručili da je građane i vjerske velikodostojnike potrebno zaštititi od "Veljovića i pristalica DPS-a, koji silom ometaju vjerski obred"

54533 pregleda 906 reakcija 124 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Kompletno rukovodstvo bezbjednosnog sektora treba da podnese odgovornost ukoliko Uprava policije ne obezbijedi poštovanje osnovnih ljudskih prava i prava na slobodu vjeroispovijesti, te se ustoličenje mitopolita crnogorsko-primorskog Joanikija zbog ometanja vjerskog obreda ne održi na Cetinju.

To su večeras saopštili iz poslaničkog kluba Demokratske Crne Gore, nakon današnjih protesta u prijestonici.

Iz Kluba poslanika Demokrata su poručili da je građane i vjerske velikodostojnike potrebno zaštititi od "Veljovića i pristalica DPS-a, koji silom ometaju vjerski obred".

Demonstranti, koji su danas od podne blokirali put Cetinje - Podgorica na Kruševom ždrijelu, poručili su da će ostati na barikadama čitave noći, dok SPC ne odustane od namjere da ustoličenje Joanikija bude u Cetinjskom manastiru.

Kazali su da je cilj blokade puta ka Podgorici da se Porfirije i Joanikije spriječe da dođu u prijestonicu.

Patrijarh srpski Porfirije saopštio je večeras da Srpska pravoslavna crkva neće odustati od ustoličenja Joanikija u nedjelju u Cetinjskom manastiru.

Bonus video: