Klub poslanika Demokrata: Država dokazala da je jača od pojedinaca, spustiti tenzije i vratiti se normalnom životu

"Država Crna Gora svakom građaninu biće i jeste garant svih Ustavom i zakonima predviđenih prava i sloboda"

24839 pregleda 52 reakcija 33 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora je saopštila da je "država Crna Gora jutros poslala poruku da je ozbiljna država, i da neće kalkulisati u zaštiti interesa građana i poštovanjem prava".

"Država Crna Gora je obezbijedila poštovanje prava na slobodu vjeroispovijesti i time ostvarila jednu od svojih osnovnih funkcija; zaštita reda, mira i poretka koji ne počiva ni na samovolji, niti na ultimatumima, već na vladavini prava. Država Crna Gora je dokazala da je jača od bilo kog pojedinca ili grupe lica koji su pokušali da izvrše klasičan puč i na taj način suspenduju volju građana i ustavni poredak ove zemlje", navodi se u saopštenju Demokrata.

Ističu da "nije njima jutros, i nikada nikom neće proći".

"Čestitamo pripadnicima Uprave policije na sjajno izvedenoj akciji u kojoj gotovo niko nije povrijeđen. Pozivamo sve društvene i političke aktere na razum i mir i poštovanje osnovnih ljudskih prava i prava na slobodu vjeroispovijesti. Potrebno je spustiti tenzije i vratiti se normalnom životu, a država Crna Gora svakom građaninu biće i jeste garant svih Ustavom i zakonima predviđenih prava i sloboda", navodi se u saopštenju kliba poslanika Demokratske Crne Gore.

Bonus video: