Vučić sad čestita Vladi Crne Gore

Vučić je izjavio da su tenzije uoči ustoličenja najavljivane i da su bili očekivani protesti

47272 pregleda 136 reakcija 76 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je dobro što je Vlada Crne Gore "promijenila odluku i da je dozvolila da se održi ustoličenje" mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju.

On nije objasnio kada je Vlada donijela odluku da se ustoličenje zabrani ili izmjesti.

Tu informaciju je sinoć objavio niz medija bliskih Vučiću uz poruke da se radi o izdaji i kraju Vlade.

Vučić je prilikom gostovanja na TV Prva izjavio da su tenzije uoči ustoličenja najavljivane i da su bili očekivani protesti.

"Cetinje je mjesto gdje postoji izrazita mržnja prema svima koji pripadaju nekim drugim narodima sem crnogorskom, ali čak ne bih rekao da je to stvarna mržnja nego da je indukovana od dijela političara. Bilo je logično očekivati što se zbivalo. Ono što je dobro jeste da je Vlada promijenila odluku preko noći i čestitam gospodinu Krivokapiću na odluci", rekao je Vučić i čestitao još jednom izbor mitropolita Joanikija.

On je rekao da zna ko je obezbjeđivao mitropolita Joanikija, ali da mu "ne pada na pamet da kaže o kome se radi".

"Sve zasluge za obezbjeđenje pripadaju Vladi Crne Gore. Srpska tajna policija je neko ko prikuplja samo informacije, a onda ih dostavlja nadležnim organima", kazao je Vučić.

On je izjavio da bi bio "obješen" da je on predvodio neke eventualne proteste u Srbiji, kao što je to, kako je rekao, juče uradio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Bonus video: