Demos: Propao pokušaj glavnog huškača Đukanovića i aktera pučističkog djelovanja, zaustaviti nasilje na Cetinju

"Događaji na Cetinju su višestruka lekcija i vlastima i opoziciji čiji se jedan dio ponovo satelitski stavio u službu Mila Đukanovića, odnosno političkih snaga održive korupcije i kriminala"

7966 pregleda 7 komentar(a)
Demos, Foto: Demos
Demos, Foto: Demos

Demos je danas saopštio da "iako je svima jasno da je propao pokušaj predsjednika Crne Gore i lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića i njegovih najbližih saradnika, trenutno je primaran zadatak da se zaustavi nasilje na Cetinju".

Iz partije na čijem je čelu Miodrag Lekić poručili su na Fejsbuku da je Đukanović "već mjesecima glavni huškač", a da su njegovi najbliži saradnici "akteri otvorenog pučističkog djelovanja".

"Crnogorska vlast u svom kolektivnom sastavu i odgovornosti, bez dosadašnjih parcijalnih izdanja, interesa i propagande, treba da na državno odgovoran način tretira uzroke i posledice nastalih događaja i na taj način konstituiše i usmjeri ozbiljnu državnu politiku u interesu građana Crne Gore. Sastavni dio tog usmjerenja jeste apel pravosudnim organima da zaštite ustavni sistem, prije svega od onih koji su prozirno pokušali da destabilizacijom zemlje i tragikomičnom odbranom države pomjere temu korupcije i kriminala, njihove pravne epiloge koje zahtijeva demokratska javnost zemlje i Evropska unija", ističe se u saopštenju Demosa.

Oni su poručili i da su događaji na Cetinju višestruka lekcija i vlastima i opoziciji.

"Događaji na Cetinju su višestruka lekcija i vlastima i opoziciji čiji se jedan dio ponovo satelitski stavio u službu Mila Đukanovića, odnosno političkih snaga održive korupcije i kriminala", zaključuje se u saopštenju Demosa.

Bonus video: