Koprivica: Država dokazala da je jača od bilo kojeg pojedinca ili grupe koji su pokušali da sprovedu puč

"Vlada i premijer su dali maksimalan doprinos u sprovođenju prava u zaštiti državno pravnog poretka. Vlada je pokazala efikasnost i odlučnost, da je stabilan garant pravnog poretka i zaštite prava građana, prije svega prava na siguran život i prava na ostvarivanje sloboda koje su garantovane ustavom", rekao je Koprivica

29024 pregleda 92 reakcija 24 komentar(a)
Koprivica govori na pres konferenciji, Foto: Demokratska Crna Gora
Koprivica govori na pres konferenciji, Foto: Demokratska Crna Gora

Poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica istakao je danas da je "država obezbijedila puno poštovanje ljudskih prava i prava na slobodu vjeroispovijesti, dokazala da je jača od bilo kojeg pojedinca ili grupe koji su pokušali da sprovedu puč i poslala poruku da je država vladavine prava".

"Potrebno je spustiti tenzije i vratiti se normalnom životu", rekao je Koprivica na konferenciji za medije poslaničkog kluba Demokrata povodom današnjih događanja na Cetinju.

Koprivica je kazao da su pružili podršku mjerama Vlade da se zaštiti državno pravni poredak, koji su "pučisti" pokušali da uruše.

"Vlada i premijer su dali maksimalan doprinos u sprovođenju prava u zaštiti državno pravnog poretka. Vlada je pokazala efikasnost i odlučnost, da je stabilan garant pravnog poretka i zaštite prava građana, prije svega prava na siguran život i prava na ostvarivanje sloboda koje su garantovane ustavom", rekao je Koprivica.

Istakao je da bivši režim želi da zaštiti svoje bogatstvo, navodeći da je ubjedljiva većina građana pokazala da ih zanima samo država Crna Gora kao država vladavine prava.

On je kazao da je DPS (Demokratska partija socijalista) danas izvršio napad na ustavni poredak države i da čini nešto što su klasične terorističke akcije.

Koprivica je rekao da su se uvijek zalagali da ustoličenje bude održano na Cetinju.

On je kazao da jasan stav proizilazi iz sinoćnjeg saopštenja partije, da bi morao biti razriješen kompletan bezbjedonosni sektor da nije bilo ustoličenja na Cetinju.

"To smo u komunikaciji potvrdili i ukazali", rekao je Koprivica.

Koprivica je, odgovarajući na novinarsko pitanje "Vijesti", kazao da imajući u vidu da je Veselin Veljović savjetnik predsjednika Crne Gore (uhapšen danas na Cetinju) i službeno lice prema zakonima i krivičnom zakoniku, imaju jasan zaključak da se radi o pokušaju državnog udara u koji je uključen i dio vlasti.

Povezani članci

05. Septembar 2021.

Uhapšen Veselin Veljović

"A tu mislim na savjetnika aktuelnog predsjednika Crne Gore, Veljovića... On je u smislu krivičnog zakonika službeno lice i kao takav učestvuje u vršenju klasičnih krivičnih djela i veoma afirmišem odluku policije da se primjenom pravnih propisa on liši slobode", rekao je Koprivica.

On je rekao da je to pokazatelj da ni "Veljović, Brano Mićunović i bilo koji drugi pojedinac koji je umislio da uzurpira pravni poredak nije jači od države niti će to biti".

"Zamislite to službeno lice koje napada druga službena lica, koje poziva na bunt i na odbijanje naređenja poziva druga službena lica. To govori ne samo o tome da je on počinilac krivičnih djela, da se radi o klasičnom pokušaju državnog udara u kojem i on učestvuje, jedan je od izvođača, nego se radi o tome da on nikakvu etiku nije imao ni kad je vršio svoju funkciju jer je ovim pokazao da nema profesionalnu etiku nego samo lični interes ili tuđi koji je spreman da sačuva po cijenu klasičnog bezakonja koje čini", rekao je Koprivica.

Bonus video: