Milačić: Đukanovićev politički brodolom, ostavio savjetnika s lisicama na rukama

"Prava Crna Gora daje punu podršku nadležnim državnim organima za beskompromisnu i odlučnu zaštitu ustavnog poretka, kao i mira i stabilnosti naših građana", kazao je predsjednik te partije

36529 pregleda 1179 reakcija 64 komentar(a)
Milačić, Foto: Savo Prelević
Milačić, Foto: Savo Prelević

Predsjednik i poslanik Prave Crne Gore, Marko Milačić, ocijenio je da je predsjednik države i lider Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, danas na Cetinju doživio "politički brodolom".

"Današnji poraz Đukanovića na Cetinju sa koga je otišao politički podvijenog repa ostavivši svoje 'komite' na cjedilu, a svog savjetnika Veselina Veljovića sa lisicama na rukama, indikator je definitivnog kraja ovog prevaziđenog političara (balkanskog despota), kojem je i međunarodna zajednica okrenula leđa, uz poruku da pojedinci moraju odgovarati", saopštio je Milačić.

Smatra da Đukanović ni nakon godinu od gubitka vlasti nije shvatio da je "njegova politika podjela i razbratništva" prošlost. "Pa svima bjelodano dokazuje da nema dovoljno ni državničkog ni ličnog dostojanstva da se makar kao čovjek povuče sa političke scene bez huškanja svojih sunarodnika na svoju braću, prijatelje i kumove. Srećom, narod Crne Gore ga je odavno pročitao, ali i sami Cetinjani, kojih je pored Đukanovićevog političko-kriminalnog pritiska danas na Cetinju najmanje bilo", navodi lider Prave.

Kazao je da je Đukanoviću i njegovim "sve malobrojnijim pristalicama" danas na Cetinju očitana politička lekcija da se niko ne može i neće igrati sa državom, legalno i legitimno izabranom vlašću, kao i sa elementarnim ljudskim pravima kakvo je i pravo slobode vjeroispovijesti.

"Prava Crna Gora daje punu podršku nadležnim državnim organima za beskompromisnu i odlučnu zaštitu ustavnog poretka, kao i mira i stabilnosti naših građana, pozdravljajući odlučno djelovanje policijskih snaga, naročito PJP i SAJ koje su demonstrirale punu profesionalnost i potpuno odgovorile od strane lično premijera Zdravka Krivokapića datom zadatku", zaključio je Milačić.

Bonus video: