Novaković: Umjesto da gledamo u budućnost, zaglavljeni smo u prošlosti

Novaković dodaje da je sve više političara u našoj zemlji, na obije strane, koji narod i njegove frustacije lošom ekonomskom situacijom, kako kaže, okreću ka nacionalizmu i netrpeljivosti- zarad sakupljanja jeftinih političkih poena i kao vječite teme za izborne kampanje

12200 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Novaković, Foto: Biram Crnu Goru
Novaković, Foto: Biram Crnu Goru

Još jednom smo bili svjedoci scenama koje su dovele do novih podjela u Crnoj Gori i još jednom, umjesto da gledamo u budućnost, mi smo zaglavljeni u prošlosti, kazao je predsjednik partije Biram Crnu Goru Radomir Novaković

Prema njegovim riječima, "nije to od juče ili od prošle godine", već je na djelu nekoliko godina stalno tjeranje inata, "makar i na štetu svih nas"

Novaković dodaje da je sve više političara u našoj zemlji, na obije strane, koji narod i njegove frustacije lošom ekonomskom situacijom, kako kaže, okreću ka nacionalizmu i netrpeljivosti- zarad sakupljanja jeftinih političkih poena i kao vječite teme za izborne kampanje.

"Umjesto da pričamo o ekonomiji ili situaciji sa koronom, nas svakodnevno zatrpavaju sa "zavisnih" i "nezavisnih" medija novim podjelama i skandalima. Građanima Bara ne moramo da objašnjavamo kako se živi u multietničkom društvu i šta je to. Ovdje se ispadi, kao oni sa Cetinja, ne tolerišu, jer smo mi vaspitavani od malena da cijenimo svoje, ali i da poštujemo tuđe", saopštio je on.

Novaković ističe da ne žele da dijele ili plaše svoje sugrađane baukom nacionalizma već da realno sagledamo ekonomsku situaciju u Baru i Crnoj Gori, "a o čemu iz drugih partija ne žele da govore".

"Čeka nas teška zima, jer se od podjela i sukoba ne može nahraniti porodica niti se platiti računi koji dolaze svakog mjeseca. Ova sezona koja je bila pristojna, ne može da nadoknadi kompletno izgubljenu sezonu iz 2020. Naša ekonomija se nije oporavila i još uvijek je na koljenima", naveo je Novaković u svom saopštenju.

Bonus video: