Poslanici DPS-a traže kontrolno saslušanje Krivokapića, Abazovića, Sekulovića, Brđanina, Vukšića i Bešovića

Tema je, kako se navodi u obrazloženju, "prikupljanje informacija o prekomjernoj upotrebi sile na mirnim demonstracijama građana na Cetinju povodom ustroličenja mitropolita Joanikija 4. i 5. septembra"

27932 pregleda 105 reakcija 81 komentar(a)
Brđanin, Abazović i Sekulović, Foto: Flickr
Brđanin, Abazović i Sekulović, Foto: Flickr

Klub poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) podnio je inicijativu Odboru za odbranu i bezbjednost za kontrolno saslušanje Zdravka Krivokapića, Dritana Abazovića, Sergeja Sekulovića, Dejana Vukšića, Zorana Brđanina i Miodraga Bešovića.

Tema je, kako se navodi u obrazloženju, "prikupljanje informacija o prekomjernoj upotrebi sile na mirnim demonstracijama građana na Cetinju povodom ustroličenja mitropolita Joanikija 4. i 5. septembra".

"U inicijativi se navodi da je prilikom navedenog događaja došlo do upotrebe nezapamćene količine suzavca, šok bombi i gumenih metaka protiv građana koji su koristili svoje ustavno pravo na miran protest. O svemu tome svjedoče brojne fotografije i snimci sa lica mjesta kao i svjedočenja brojnih žrtava policijskog djelovanja koje je bilo potpuno neproporcionalno aktivnostima građana koje su bile usmjerene na ostvarivanje ustavnog zagarantovanog prava. Zbog svega navedenog tražimo saslušanje navedenih čelnika bezbjednosnog sektora. Cilj kontrolnog saslušanja je da se na bazi prikupljenih činjenica i podataka sagleda odgovornost svih aktera pomenutog događaja", piše u saopštenju.

Bonus video: