Šćekić: Potvrđena pogubnost politike DPS-a

“I na ovaj način se potvrđuje da je, u izuzetno složenim državnim momentima, i potrebno i moguće naći konsenzus unutar vladajuće većine”, kazao je Šćekić

8084 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Šćekić, Foto: Savo Prelević
Šćekić, Foto: Savo Prelević

Dešavanja na Cetinju su konačno potvrdila pogubnost politike Demokratske partije socijalista (DPS) i njihovih partnera, ocijenio je potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragoslav Šćekić.

Prema njegovim riječima, građanski mir je sačuvan uprkos otvorenim pokušajima da se izazovu sukobi, nestabilnost i neredi.

On je zahvalio “svim časnim pripadnicima Ministrstva unutrašnjih poslova“.

“Posebno onima koji su imali profesionalne hrabrosti i sposobnosti da rukovode i imaju povjerenja u pripadnike Uprave policije da na licu mjesta preuzmu odgovornost i u , nimalo jednostavnom trenutku budu na prvoj liniji odbrane Ustava”, rekao je Šćekić.

On je kazao da su turbulentna dešavanja još jednom potvrdila da ostaci prethodnOg režima i dalje pokušavaju da rade po partijskom diktatu DPS-a.

“Kada ovo govorim mislim, prije svega, na pojedine karike u bezbjedonosnom sektoru, jer moramo konačno shvatiti da su se nemile scene morale preduprijediti i u korijenu sasjeći pokušaji izazivanja nestabilnosti u našoj državi”, rekao je Šćekić.

On je poručio da SNP još jednom ukazuje na činjenicu neophodnosti sveobuhvatnih promjena u tom sektoru, uključujući i personalne promjene u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, koji čine lanac bezbjedonosnog sektora u Crnoj Gori.

Šćekić je kazao da je istovremeno pokazano da su predstavnici vladajućih partija, “koliko god to nekima smetalo”, direktno pomogli da se čin ustoličenja mitropolita Joanikija desi tamo gdje mu je i mjesto - u Cetinjskom manastiru.

“I na ovaj način se potvrđuje da je, u izuzetno složenim državnim momentima, i potrebno i moguće naći konsenzus unutar vladajuće većine”, kazao je Šćekić.

On je kazao da su zbog toga u izvršnoj vlasti potrebne što skorije promjene, jer bi one, kako je ocijenio, uvele savjesniji i odgovorniji način rada Vlade Crne Gore.

“Cetinje poziva na hitnost takve vrste dogovora, jer je konačno jasno da samo rekonstruisana Vlada može dovesti do razrješenja krize u aktuelnoj parlamentarnoj većini. Na taj način bismo bili u mogućnosti da u potpunosti ispunimo obečanja data građanima 30. avgusta”, zaključio je Šćekić.

Bonus video: