Krivokapić objašnjavao zašto ne vjeruje Brđaninu: Potpredsjednika, ministra i šefa policije nema na slikama sa prijema

Kada je Krivokapiću saopšteno da je u nacrtu izvještaja o napretku pohvaljen transparentan izbor direktora policije, Krivokapić je povišenim tonom saopštio da ne može biti talac procesa pozitivnih i negativnih ocjena u pridruživanju EU

79153 pregleda 520 reakcija 87 komentar(a)
Sa prijema u vili "Gorica", Foto: Vlada Crne Gore/Zoran Đurić
Sa prijema u vili "Gorica", Foto: Vlada Crne Gore/Zoran Đurić

Premijer Zdravko Krivokapić juče je više od tri sata razgovarao u vili “Gorica” sa predstavnicima Kvinte, među kojima su bile ambasadorke SAD i Velike Britanije, Džudi Rajzing Ranke i Karen Medoks, kao i šefica delegacije EU Oana Kristina Popa.

Više izvora “Vijesti” je kazalo da je Krivokapiću preporučeno da ne žuri sa smjenom Brđanina dok se nekom istragom ne utvrdi da li je bilo grešaka u pripremi ustoličenja Joanikija.

Premijer je ispričao zašto je izgubio povjerenje u Brđanina. Kada mu je saopšteno da je u nacrtu izvještaja o napretku pohvaljen transparentan izbor direktora policije, Krivokapić je povišenim tonom saopštio da ne može biti talac procesa pozitivnih i negativnih ocjena u pridruživanju EU.

Na sastanku su povremeno bili i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Popodne je premijer u vili “Gorica” ugostio menadžment Uprave policije, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i koordinatora službi bezbjednosti i potpredsjednika Dritana Abazovića i učesnike policijske akcije u nedjelju na Cetinju.

Na prijemu su bili i direktor UP Zoran Brđanin i pomoćnici Dejan Knežević, Dragan Klikovac, Dragan Gorović, Miloš Rakonjac i Saša Mašković, kao i načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Goran Jokić koji je minulog vikenda rukovodio Operativnim štabom. Na fotografijama i snimcima koje je Vlada poslala medijima nema Abazovića, Sekulovića i Brđanina.

U saopštenju iz kabineta premijera piše da je pripadnicima bezbjednosnog sektora odao priznanje i zahvalio se na požrtvovanosti i profesionalizmu koji su pokazali tokom protesta na Cetinju, kao i na tome što su uspjeli da sačuvaju mir i omoguće ustoličenje Joanikija.

Bonus video: