Radulović: Posvećenost demokratskim vrijednostima i diplomatiji put do izvanrednih rezultata

"Sjeverna Makedonija se tokom prethodnih 30 godina uspješno suočila sa izazovima mladih demokratija

4172 pregleda 0 komentar(a)
Radulović, Foto: MVP
Radulović, Foto: MVP

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović čestitao je ministru vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujaru Osmaniju i građanima te zemlje nacionalni praznik, Dan nezavisnosti, saopšteno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP)

Radulović naveo je i da se navršava 15 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

"Sjeverna Makedonija se tokom prethodnih 30 godina uspješno suočila sa izazovima mladih demokratija. Ubrzanjem evroatlantskog puta pokazala je da se uz posvećenost demokratskim vrijednostima i diplomatiji mogu ostvariti izvanredni rezultati. Na tome vam, dragi prijatelji, iskreno čestitam", naveo je Radulović.

On je kazao da Crna Gora i Sjeverna Makedonija dijele iste strateške ciljeve i ambicije.

"Tome svjedoče brojni uspjesi dvije države, kao što su punopravno članstvo u NATO, te saradnja u brojnim regionalnim organizacijama i inicijativama", kazao je Radulović.

On je poručio da je Crna Gora prijatelj i saveznik Sjevernoj Makedoniji na njenom putu evropske integracije.

"Uz iskrene želje za ostvarenje dobrobiti vaših građana, unutrašnje blagostanje i dosezanje zacrtanih vanjsko-političkih ciljeva, još jednom čestitam Dan nezavisnosti", poručio je u svojoj čestitki šef crnogorske diplomatije.

Ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani pohvalio je gest ministra Radulovića, koji je povodom Dana nezavisnosti poslao čestitku na jezicima koji su u službenoj upotrebi u toj zemlji.

Bonus video: