Krivokapić sa Merkel 14. septembra u Tirani

Kancelarka će, pored Krivokapića, održati bilateralne razgovore i sa šefovima vlada Kosova, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije

25757 pregleda 178 reakcija 22 komentar(a)
Merkel, Foto: Reuters
Merkel, Foto: Reuters

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić imaće 14. septembra u Tirani bilateralni razgovor sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Kancelarka će, pored Krivokapića, održati bilateralne razgovore i sa šefovima vlada Kosova, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

Planirano je da u utorak 14, septembra u podne održi sastanak sa šefovima vlada svih šest zemalja Zapadnog Balkana na ručku, a kako se navodi na sajtu njemačke Vlade, tema će biti prvenstveno pitanja regionalne saradnje.

Nakon toga planirano je održavanje konferencije za novinare.

Ona će dan ranije biti u Beogradu gdje će se sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a najavljeno je da će razgovarati o političkoj i ekonomskoj saradnji, kao i o eurointegracijama.

O istim temama će 14. septembra Merkel u Tirani razgovarati sa premijerom Albanije Edijem Ramom.

Najavljeno je da će se kancelarka 13. septembra u Beogradu sastati i sa predstavnicima civilnog društva iz šest zemalja Zapadnog Balkana.

Krivokapić je 11. februara razgovarao putem video-linka sa Merkel.

Kako je tada saopšteno iz Vlade, sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog kontinuiranog napretka političkog dijaloga Vlade Crne Gore i Savezne Republike Njemačke.

Bonus video: