Vučić: Nisam upravljao procesima u Crnoj Gori, niti pričao s Krivokapićem i Abazovićem

"Bio sam zainteresovan za ono što se dešava u Kabulu i Kandaharu, kako da ne budem zainteresovan za ono što se dešava u neposrednom okruženju Srbije, što može da ima itekeako značajne bezbjednosne implikacije i na Srbiju“

34422 pregleda 650 reakcija 67 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Predsednik.rs
Aleksandar Vučić, Foto: Predsednik.rs

Predjsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije upravljao bilo kakvim procesima u Crnoj Gori i da nije razgovarao sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem niti sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, i da je to sve izmišljeno.

"Poslije događaja u Crnoj Gori, a podsjetiću vas da iako sam dobio pozivnicu, nisam otišao ni na jedno ni na drugo mjesto (ni u Podgoricu ni na Cetinje), u svojoj čestitki mitropolitu istakao sam neophodnost popravljanja odnosa Srbije i Crne Gore, i čini se da sam u tom pismu govorio jezikom odgovornog predsjednika, koji se na taj način odnosi prema susjednoj zemlji, poštujući njenu samostalnost, rekao je Vučić govoreći o situaciji u Crnoj Gori povodom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, prenosi N1.

Poslije ustoličenja, naveo je Vučić, krenuli su napadi iz Hrvatske i "patološka kampanja koja se vodi i u hrvatskim medijima"...

"Da sam ustoličenje organizovao, naredio ko će da upravlja helikopterima, kakvo će oružje da se nosi, koga sam pozivao u 1, 2, 3h noću, kako sam mijenjao mišljenje pripadnicima Vlade Crne Gore… Želim da ih obavijestim da nisam razgovarao sa gospodinom Krivokapićem ni sam gospodinom Abazovićem, sve su to izmislili", rekao je Vučić.

Kaže da je pročitao kod pojedinih stranih predstavnika da ga optužuju da preko SPC želi pravi Veliku Srbiju ili o partnerstvu sa (Milom) Đikanovićem.

"Moje pitanje za Violu fon Kramon je – kažite mi kada sam imao sa Milom Đukanovićem partnerstvo u bilo čemu… Molim odgovor na to pitanje“, rekao je.

Nisam upravljao bilo kakvim procesima, osim što sam naravno bio zainteresovan, kaže Vučić.

"Bio sam zainteresovan za ono što se dešava u Kabulu i Kandaharu, kako da ne budem zainteresovan za ono što se dešava u neposrednom okruženju Srbije, što može da ima itekeako značajne bezbjednosne implikacije i na Srbiju“, upitao je.

Bonus video: