"progon od strane tužilaštva"

Vučurović: DF podržava izjavu Kovačevića o Srebrenici

"Razobličavaćemo na svakom mjestu laži i pokušaje da se satanizuje naš narod i njegova borba, kako je to krenulo u čitavom regionu. Preveliki smo mi narod da bi se povijali pred našim protivnicima“

18128 pregleda 57 reakcija 44 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Svi poslanici i funkcioneri Demokratskog Fronta (DF) podržavaju izjavu predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića o Srebrenici, poručili su iz tog političkog saveza.

Podgoričko Više državno tužilaštvo podnijelo je optužni predlog protiv Kovačevića zbog krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Poslanik DF-a Jovan Vučurović reagovao je povodom, kako je kazao, progona Kovačevića od strane tužilaštva.

"Svi naši poslanici i funkcioneri podržavaju ono što je Marko Kovačević saopštio i svi mi stojimo iza njega", poručio je Vučurović.

On je kazao da "kriminalna hobotnica Mila Đukanovića", koja je još uvijek prisutna u tužilaštvu, misli da može ponovo da progoni Srbe.

"Ovog puta zbog izjava i stavova iza kojih stoje i naši glasači i čitavi srpski narod“, rekao je Vučurović.

On je dodao da su se prevarili svi koji su mislili da će Rezolucijom o Srebrenici i orkestriranim sudjenjima ućutkati DF i srpski narod da govori istinu.

"Razobličavaćemo na svakom mjestu laži i pokušaje da se satanizuje naš narod i njegova borba, kako je to krenulo u čitavom regionu. Preveliki smo mi narod da bi se povijali pred našim protivnicima", kazao je Vučurović.

On je poručio da se ne čude poslanici koji su glasali za rezoluciju o Srebrenici zbog neugodnosti koje doživljavaju na granici sa Srbijom, jer su tim činom pokušali da ponize Srbe i Srbiju i da nas proglase nečim što nikad nismo bili.

"Da ne pominjemo kakve su još sramne poteze povlačili iz DPS u odnosu na Srbiju i srpski narod. Sa druge strane, u Crnoj Gori, njihovo tužilaštvo, kojim komanduje Milo Đukanović želi da kažnjava funkcionere DF zbog izgovorene riječi“, kazao je Vučurović.

Vučurović je dodao da je pod hitno potrebna reforma sudstva i tužilaštva, kao i procesuiranje onih koji progone ljude zbog izgovorene riječi.