"drago nam je da ste odmrzli svoje političko djelovanje"

URA: Demokrate da konačno pokrenu izbor TS, sektor bezbjednosti jedini isporučio konkretne rezultate

Iz GP URA poručili Demokratama "da ne jurišaju" na ministra unutrašnjih poslova (MUP) Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije (UP) Zorana Brđanina

22473 pregleda 47 reakcija 45 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Građanski pokret URA pozvao je Demokratsku Crnu Goru da "shvate ozbiljnost uloge koju imaju u aktuelnim procesima i da konačno pokrenu izbor Tužilačkog savjeta".

Demorkate su reagujući na navode potpredsjednika Vlade i lidera GP URA Dritana Abazovića iznijete u emisiji Načisto na TV Vijesti, optužile ga za "prevrtljivost i političko licemjerstvo".

Iz URA su naveli da ne brane "partijsku, već nezavisnu i profesionalnu policiju i bezbjednosni sektor".

"Prije svega, drago nam je da su kolege u Demokratama i dalje prisutne i da su odmrzle svoje političko djelovanje. Kada je makar to utvrđeno i kada su oprane sve zavjese u Skupštini Crne Gore, hoblovan sav parket i zamijenjene keramičke pločice, šta je od krucijalnog emancipatorskog značaja za evropski put Crne Gore, pozivamo ih da shvate ozbiljnost uloge koju imaju u aktuelnim procesima i da konačno pokrenu izbor Tužilačkog savjeta", poručili su iz URA.

Demokratske su navele i da je Abazović "zabio nož u leđa svima sa kojima je koalirao i koji su mu bili nadređeni".

"Pošto nemamo vremena za dječje rasprave i poznati višedecenijski vokabular DPS, pozivamo kolege iz Demokrata da pokažu elementarnu ozbiljnost u svom djelovanju i odmrznu važne političke procese, poput izbora Tužilačkog savjeta, kao što su u subotu veče naglo odmrzli svoje političko djelovanje i krenuli u gašenje požara bezolovnim benzinom", odgovorili su iz URA.

Poručili su Demokratama "da ne jurišaju" na ministra unutrašnjih poslova (MUP) Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije (UP) Zorana Brđanina, "jer je sektor bezbjednosti jedini isporučio konkretne rezultate i Crnu Goru zaista približio Evropskoj uniji".

"Ukoliko nekome smetaju istorijske akcije policije kojima se zapljenjuje rekordnih 1,4 tone kokaina, tone i tone marihuane, stotine kilograma skanka i drugih droga, hapse vođe kavačkog klana i razbijaju operacije škaljarskog klana, sprječavaju likvidacije po crnogorskim gradovima - koji su godinama bili svakodnevnica, neka njima služi na čast. URA ne brani partijsku, već nezavisnu i profesionalnu policiju i bezbjednosni sektor, koji istinski služi svim građankama i građanima Crne Gore", naveli su iz URA.

Dodali si i da bi ti rezultati bili još ozbiljniji, pogotovo u dijelu korupcije na visokom nivou, "da su Demokrate dozvolile, a ne opstruirale, izbor Tužilačkog savjeta".

"Kada su predstavnici DPS-a, u političkom dijalogu koji je inicirao upravo predsjednik Skupštine i Demokrata, tražili odlaganje izbora Tužilačkog savjeta za jesen - niko nije mogao povjerovati da će do toga zaista i doći. Sa žaljenjem konstatujemo da su upravo Demokrate kumovale tom odlaganju, pa ih pozivamo da u što kraćem roku isprave najveću grešku u svom dosadašnjem političkom djelovanju. Želimo da vjerujemo da Demokrate mogu mnogo bolje", zaključuje se u saopštenju GP URA.

Preporučujemo za Vas