Socijaldemokrate se useljavaju u staru vladu

Iseljene kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima i za saradnju sa NVO
9 komentar(a)
Socijaldemokrate, Glavni odbor, Foto: Filip Roganović
Socijaldemokrate, Glavni odbor, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 11.11.2017. 17:49h

Socijaldemokrate Crne Gore (SD) dobile su na korišćenje prostorije u staroj zgradi vlade, dok će iz te zgrade biti iseljene Kancelarija za borbu protiv trgovine ljudima i Kancelarija za saradnju sa nevladinim organizacijama.

Odlukom Vlade Crne Gore stranci Ivana Brajovića je ustupljeno šest kancelarija na prvom spratu zgrade u Ulici Jovana Tomaševića br. 2. U zgradi na lijevoj obali Morače već se nalaze stranačke prostorije Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP).

U odluci Vlade navodi se da su se Socijaldemokrate 29. decembra prošle godine obratile Upravi za imovinu, kako bi im obezbijedila stranačke prostorije.

Zakonom o finasiranju političkih subjekata i izbornih kampanja propisano je da Uprava za imovinu obezbijedi poslovne prostore za potrebe političkih subjekata.

“Analizirajući zahtjeve Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa i Socijaldemokrata i trenutnu preraspodjelu prostora, Uprava za imovinu predlaže da se smještajni prostor obezbijedi na način što će iz zgrade koja je u državnoj svojini, u ulici Jovana Tomaševića dislocirati Kancelarija za borbu protiv trgovine ljudima i Kancelarija za saradnju sa nevladinim organizacijama, u prostor koji bude zadovoljio njihove potrebe na drugoj lokaciji”, navodi se u odluci.

Kako se navodi, Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa oslobodio bi šest kancelarija koje trenutno koriste i preselio se u sedam kancelarija koje će dobiti nakon selidbe dviju državnih institucija. Prema tom Vladinom rješenju u šest kancelarija koje je koristio zaštitnik uselile bi se Socijaldemokrate.

Prostor za funkcionisanje stranačkih centrala plaća se na osnovu međustranačkog dogovora iz oktobra 1993. godine, a visina maksimalnog iznosa za plaćanje stranačkih prostorijan određuje na osnovu broja poslanika u državnom parlamentu.

Bonus video: