Đukanović uputio telegram saučešća povodom smrti bivšeg predsjednika Portugala

“Otišao je jedan od najistaknutijih političara savremenog Portugala, veliki borac za slobodu, demokratiju, jednakost i ravnopravnost”, rekao je Đukanović

19804 pregleda 5 komentar(a)
Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Đukanović, Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Milo Đukanović uputio je telegram saučešća portugalskom kolegi Marselu Rebelo de Sousi povodom smrti bivšeg predsjednika te države Žorža Sampaja.

Đukanović je u telegramu naveo da je sa žaljenjem primio vijest o smrti Sampaja.

“Otišao je jedan od najistaknutijih političara savremenog Portugala, veliki borac za slobodu, demokratiju, jednakost i ravnopravnost”, rekao je Đukanović.

On je kazao da “ćemo pamtiti Sampajev” doprinos ne samo razvoju rodnog Portugala, već i na mjestu lidera Alijanse civilizacija Ujedinjenih nacija.

“Koja je pod njegovim visokim vođstvom prepoznala i neke od najvećih izazova današnjeg društva, kao što su migracije i obrazovanje”, dodao je Đukanović.

On je kazao da će se Crna Gora rado sjećati posjete Sampaja 2011. i vrednovati njegove napore za unapređenje međureligijskog i interkulturnog dijaloga u Jugoistočnoj Evropi.

“Dijelimo bol i saosjećamo sa porodicom, prijateljima i cijelim portugalskim narodom. Molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja”, zaključuje se u telegramu Đukanovića.

Bonus video: