Milivojević (DS): Režim Vučića ponovnim zastrašivanjem Krivokapića pokazuje da nije odustao od politike mržnje

"Repetiranje pištolja od strane pripadnika policije na Krivokapićevog sina u Beogradu pokazuje da se politika nasilja i zastrašivanja ne primjenjuje samo na one koji razobličavaju karakter Vučićevog mafijaškog režima u Srbiji"

9080 pregleda 29 reakcija 21 komentar(a)
Milivojević, Foto: Printscreen YouTube
Milivojević, Foto: Printscreen YouTube

Član Glavnog odbora Demokratske stranka (DS) Srđan Milivojević je danas ocijenio da "ponovnim zastrašivanjem članova porodice" premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, "režim Aleksandra Vučića" pokazuje da još uvijek "nije odstupio" od politike mržnje i zastrašivanja.

Milivojević je u saopštenju ocijenio da "repetiranje pištolja od strane pripadnika policije" na Krivokapićevog sina u Beogradu pokazuje da se "politika nasilja i zastrašivanja ne primjenjuje samo na one koji razobličavaju karakter Vučićevog mafijaškog režima u Srbiji". Dodao je da je ta politika "postala i model ponašanja u odnosima sa državama u okruženju".

Milivojević je naveo da je "Vučić prethodne godine svog samovlašća iskoristio da od Beograda napravi sigurnu kuću za sve mafijaške klanove iz Crne Gore", te ukazao da se "sa istom posvećenošću" trudio da iz Beograda "protjera sve koji ga ne vide kao faktor mira i stabilnosti na Balkanu".

"Svaka država bi se ponosila činjenicom da se u njenoj prijestonici školuju ili rade članovi porodica predsjednika vlada i država u regionu, a ovu činjenicu bi isticala kao primjer svoje otvorenosti i pokazatelj visokih standarda koje je dostigla", naveo je Milivojević.

On je ocijenio i "da će Srbija uskoro ponovo biiti slobodna zemlja" u koju su, kako je naveo, "dobrodošli svi koji bi u njoj da se školuju, rade i profesionalno ostvaruju, gradeći sa Srbijom mostove prijateljstva i regionalne saradnje".

Vijesti su sinoć objavile da je policija u Beogradu "repetirala pištolj" na sina premijera Crne Gore i člana njegovog obezbjeđenja, te je zato Krivokapićeva porodica odlučila da napusti Srbiju, dok je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo da policija "u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom... uz puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu".

Bonus video: