Demokrate: Osuđujemo sva postupanja koja za posljedicu imaju narušavanje odnosa između Srbije i Crne Gore

"Odnosi Srbije i Crne Gore bi trebali i morali da budu na nivou odnosa njihovih građana koji su tradicionalno sjajni, što je između ostalog potvrdila i turistička sezona

14176 pregleda 42 reakcija 42 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da "osuđuje sva postupanja, nenamjerna ili namjerna, koja za posljedicu imaju podizanje političkih tenzija i narušavanje odnosa između država Srbije i Crne Gore".

Oni su za primjer uzeli dešavanja "od aktuelnog incidenta sa porodicom premijera Krivokapića u Beogradu, do odnosa prema crnogorskim poslanicima koji se nikako ne može okarakterisati kao profesionalan".

Dodaju da ne razumiju "potrebu da se određena politička neslaganja pretoče u nekorektan i neprofesionalan odnos insititucija i službi jedne države prema predstavnicima druge države, ma kakva politička neslaganja da su u pitanju".

"Tome jednostavno ne smije biti mjesta u odnosima dvije najbliže države. Prema našem uvjerenju, za koje smo sigurni da ga dijelimo sa ubjedljivom većinom građana obje države, odnosi Srbije i Crne Gore bi trebali i morali da budu na nivou odnosa njihovih građana koji su tradicionalno sjajni, što je između ostalog potvrdila i turistička sezona. Zbog toga apelujemo da se odnosi dvije po svemu najbliže države dovedu na neophodan nivo koji podrazumijeva međusobno poštovanje i istinsku saradnju, a bez zloupotrebe službi i institucija u političke svrhe jer najbolji odnosi Srbije i Crne Gore nemaju cijenu", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: