Vuković verbalno napadnut u Zeti, priveden Kukuličić

Gradonačelnik Podgorice rekao policiji da za sada ne želi da podnosi krivičnu prijavu

53157 pregleda 166 reakcija 139 komentar(a)
Vuković, Foto: Savo Prelević
Vuković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.09.2021. 19:09h

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković verbalno je napadnut tokom današnje posjete Zeti.

Vuković je kazao policiji da za sada ne želi da podnosi krivičnu prijavu protiv Momčiča Kukuličića, kojeg je policija privela nakon incidenta u Balabanima.

O događaju je upoznat tužilac Osnovnog tužilaštva u Podgorici po čijem nalogu policija prikuplja obavještenja o događaju.

Uprava policije, osim što je privela Kukuličića, uzima i izjave svjedoka.

Tek nakon toga tužilac će donijeti odluku da li ima elemenata za krivičnu ili prekršajnu odgovornost.

DPS: Sramno i kukavički

Iz odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Glavnog grada kazali su da je napad na gradonačelnika Podgorice i potpredsjednika te stranke sraman i kukavički čin.

"Odbor DPS Glavnog grada snažno osuđuje današnji sraman i kukavički napad, zetskoj i široj javnosti, poznatog šoviniste i nasilnika, Momčila Kukuličića na gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića. Aktivisti i funkcioneri DF su još jednom pokazali svu nemoć pred rezultatima i odnosom koji gradonačelnik i Glavni grad imaju prema Zeti od početka mandata".

"Ipak, pravu riječ i zahvalnost za impozantni kompleks u Balabanima, danas su izrazili civilizovani mještani kao i naši najmlađi sugrađani koji predstavljaju većinu u Zeti. I upravo će ta pristojna, civilizovana i kulturna većina odnijeti ubjedljivu pobjedu nad primitivizmom i šovinizmom na izborima koji se održavaju u maju naredne godine", navodi se u saopštenju podgoričkog odbora DPS-a.

Iz Glavnog grada je ranije danas saopšteno da je Vuković sa saradnicima obišao nekoliko važnih projekata koji su u proteklom periodu realizovani u Zeti, među kojima su vodovodna mreža u Bistricama, poligon i dječije igralište u Balabanima.

SDP: Vlast kreira ambijent linča političkih protivnika

Iz Socijaldemokratske partije (SDP) su osudili napad na gradonačelnika Podgorice.

Ocijenivši da vlast kreira ambijent linča političkih protivnika i da za tuđe interese pokušava da destabilizuje Crnu Goru, iz te partije su na Tviteru poručili da zahtijevaju hitnu istragu protiv aktera napada.

Bonus video: