Vučićević ponovo “nije koncentrisana”, kolega joj spustio ruku zbog “pogrešnog” glasanja

Kada je predsjednik parlamenta stavio na dnevni red da se glasa o zapisniku sa prošle sjednice, Vučićević je podigla ruku, iako svih preostalih 10 odbornika DF-a to nisu učinili

32076 pregleda 31 reakcija 30 komentar(a)
Vučićević u trećem redu, Foto: screenshot
Vučićević u trećem redu, Foto: screenshot

Odbornica Pokreta za promjene u Skupštini opštine Budva, Marija Vučićević, ponovo nije bila “koncetrisana” za skupštinsko glasanje, pa je ponovo protivno stavu partije podigla ruku, ali ovoga puta je brzo reagovao njen partijski kolega Filip Popović pa joj je ruku spustio.

Naime, kada je predsjednik parlamenta Krsto Radović (Demokrate) stavio na dnevni red da se glasa o zapisniku sa prošle sjednice, Vučićević je podigla ruku, iako svih preostalih 10 odbornika Demokratskog fronta to nisu učinili.

Brzo je reagovao Popović i na snimku sa skupštinske kamere, koji je dostavljen redakciji Vijesti, vidi se kako joj on spušta ruku.

Naime, odbornici DF su bili protiv usvajanja zapisnika, što je odmah na početku zasjedanja bilo jasno da je to poruka Radoviću da nijesu saglasni sa njegovim radom, a i “osveta” zato što početkom jula nije usvojen izvještaj o radu predsjednika Opštine Marka Carevića.

Upravo tada uzdržanost za glasanje odbornice Vučićević je bilo presudno da Carevićev izvještaj ne dobije zeleno svjetlo parlamenta, što je prvi put da se nešto tako dešava. Vučićević se tada izvinila i kazala da je omaškom prilikom glasanja bila uzdržana oko izvještaja o radu predsjednika Marka Carevića, te navela da podržava njegov rad kao i Pokret za promjene, te zatražila je da na narednom zasijedanju predsjednik Skupštine opštine Krsta Radovića joj omogući ponovno izjašnjenje. To je izazvalo potres u DF-u.

Radović na narednoj sjednici to nije dozvolio, pozivajući se na zakonske i skupštinske propise.

Bonus video: