Bilateralni susret

Krivokapić se u utorak sastaje sa Merkel u Tirani

"Bilateralni susret premijera Krivokapića i kancelarke Merkel predviđen je za 16 sati, nakon radnog ručka, kome će pored njih dvoje, prisustvovati i lideri zemalja zapadnog Balkana. Tema zajedničkog sastanka sa liderima zapadnobalkanske šestorke biće regionalna saradnja i njeno unapređenje"

2605 pregleda 12 komentar(a)
Sa onlajn sastanka Krivokapića i Merkel, Foto: Gov.me
Sa onlajn sastanka Krivokapića i Merkel, Foto: Gov.me

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić otputovaće sjutra (utorak), 14. septembra u Tiranu, gdje će se sastati sa njemačkom kacelarkom Angelom Merkel, saopšteno je danas iz Vlade Crne Gore.

"Bilateralni susret premijera Krivokapića i kancelarke Merkel predviđen je za 16 sati, nakon radnog ručka, kome će pored njih dvoje, prisustvovati i lideri zemalja zapadnog Balkana. Tema zajedničkog sastanka sa liderima zapadnobalkanske šestorke biće regionalna saradnja i njeno unapređenje", ističe se u saopštenju.

Iz Vlade su saopštili i da je Krivokapić imao u februaru onlajn sastanak sa njemačkom kancelarkom, na kome je istakao da je saradnja sa Njemačkom dobar put i podstrek za nastavak reformi u crnogorskom društvu, koje su neophodne za pristupanje EU, ali jednako potrebne i samoj Crnoj Gori.

"Merkel je pozdravila opredijeljenost Vlade Crne Gore i za regionalnu saradnju i ponovila da će Njemačka ostati pouzdan partner Crne Gore na putu eurointegracija", piše u saopštenju.

Preporučujemo za Vas